ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΟΛΥΜΠΟΣ –ΕΛΑΣΣΟΝΑ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2011»


 Εξαιρετικό είναι το ενδιαφέρον  δεκάδων φορέων ,παραγωγών και Συλλόγων -Μελών του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις Πολιτισμού και ανάδειξης των τοπικών προϊόντων του Δήμου Ελασσόνας, που θα γίνουν την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 (όλη τη μέρα)  ,στο μεγαλύτερο Συνεδριακό Κέντρο της Ελλάδος «Ι. ΒΕΛΛΙΔΗΣ» -HELEXPO-ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη .

Για τον λόγο αυτό το Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων «Περραιβία»  και ο  Δήμος Ελασσόνας συνεργάζονται στενά ,υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας -Π.Ε. Λάρισας και συνδιοργανώνουν τις εκδηλώσεις αυτές , σε συνεργασία με τοπικούς φορείς ,την ΑΕΝΟΛ Α.Ε., την  Ένωση Κτηνοτρόφων, παραγωγών κ.ά.  ,Πανεπιστήμια ,ΤΕΙ, Πολιτιστικούς και Αθλητικούς φορείς και με την υποστήριξη των συλλόγων αποδήμων Ελασσονιτών στη Θεσσαλονίκη, αλλά και πολλών άλλων Συλλόγων -Μελών του Δικτύου ¨ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ¨(70 Σύλλογοι-Μέλη) ανά την Ελλάδα  .

Η καρδιά  του Δήμου Ελασσόνας θα χτυπήσει και πάλι δυνατά στη Θεσσαλονίκη, μέσα από σπουδαίες εκδηλώσεις ανάδειξης και προβολής της περιοχής ,αναδεικνύοντας τα δυνατά σημεία της ,που δεν είναι  άλλα από το παγκόσμιο μνημείο της Φύσης ,τον Όλυμπο, την πλούσια ιστορία της και τα μοναδικά προϊόντα της, που έχουν ,πλέον, πιστοποιητικά ποιότητας και διεθνούς αναγνώρισης και κατακτούν νέες αγορές .

Μοναδικά προϊόντα με την πιστοποίηση της Ευρώπης

Στις  εκδηλώσεις του  «Ι. ΒΕΛΛΙΔΗΣ»  θα παρουσιαστούν από τους ίδιους τους παραγωγούς αλλά και σημαντικούς επιστήμονες  , τα μοναδικά προϊόντα ,τα οποία ,πλέον ,έχουν πιστοποιηθεί για την ποιότητά τους και τη μοναδικότητά τους,όπως είναι το «ΑΡΝΑΚΙ -ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ» (Π.Ο.Π.) , η «ΦΕΤΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ» και τα μοναδικά κρασιά βιολογικής καλλιέργειας (ΠΟΓΕ)  της περιοχής ,που γίνονται ανάρπαστα στις αγορές εντός ή εκτός Ελλάδος.

Παράλληλα θα παρουσιαστούν ,μέσα από επιστημονικές προσεγγίσεις και έγκριτους ομιλητές, ο τεράστιος αρχαιολογικός και Βυζαντινός πλούτος της περιοχής ,το περιβάλλον του μυθικού βουνού ,του Ολύμπου ,μοναδικές ορειβατικές διαδρομές για απαιτητικούς αθλητές βουνού ,αλλά και λάτρεις της φύσης , τα αθλήματα βουνού ,τα προσκυνήματα ,η ιστορία της περιοχής μέσα από τον Τύπο,η τοπογραφία μέσα στους αιώνες, τα ιερά προσκυνήματα, χωριά όπου πετούν οι αετοί  κ.ά. .

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν, από τον χώρο του Βελλιδείου, οι θαυμάσιες  παραδοσιακές ορχήστρες και οι εκατοντάδες χορευτές  παραδοσιακών χορών ,με τις σπάνιες φορεσιές .

Είναι ένα θαυμάσιο γεγονός που αποπνέει παράδοση και πολιτισμό ,μια εκδήλωση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Πληροφορίες : Κων. Σκριάπας-πρόεδρος Δικτύου Mobile:6974-881944

Όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»   www.diktioelassonas.gr

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Ο πρόεδρος

                    Η  γενική  γραμματέας

Σκριάπας Κων/νος

Μπουζούκη Ελισσάβετ

Οικονομολόγος,Σύμβουλος Ανάπτυξης

Οικονομολόγος

 

Προηγούμενο άρθρο Ανακοίνωση της ΠΑΣΥ Λάρισας για διώξεις μαθητών
Επόμενο άρθρο Πληροφόρηση από το Γραφείο Υποδοχής Επενδυτικών Προτάσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη Β’ Φάση του επενδυτικού νόμου