Ανακοίνωση της ΠΑΣΥ Λάρισας για διώξεις μαθητών


  Η κυβέρνηση που άφησε τα σχολειά χωρίς βιβλία και δίχως εκπαιδευτικούς, που ζητάει από τους φτωχούς γονείς να πληρώσουν από την άδεια τσέπη τους για τα έξοδα λειτουργίας των σχολείων, επιστρατεύει τους εισαγγελείς και απειλεί να χρησιμοποιήσει τους αστυνόμους και τους παιδονόμους – διευθυντές για να τρομοκρατήσει τους μαθητές που ξεσηκώθηκαν και να σταματήσει τον αγώνα τους.

 Η κυβέρνηση των αμέτρητων αντιλαϊκών φόρων και των ατέλειωτων χαρατσιών, που βυθίζει το λαό μας στη φτώχεια και τον σπρώχνει στην εξαθλίωση, επιχειρεί, με τη βία, να πνίξει τη φωνή οργής και διαμαρτυρίας των μαθητών, που αγωνίζονται ενάντια στο σχολείο της αμορφωσιάς, στην εμπορευματοποίηση της παιδείας, την παράδοση της εκπαίδευσης στα νύχια των επιχειρηματιών – κερδοσκόπων.       

 Κι όλοι οι αγρότες θυμόμαστε τη βία που χρησιμοποίησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την αντιμετώπιση των αγώνων μας ενάντια στην ΚΑΠ και γενικότερα στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες. Οταν έστελναν τα ΜΑΤ να σπάσουν τα μπλόκα, με επιχειρήσεις τύπου βουλκανιζατέρ και έσερναν, κατά εκατοντάδες, τους αγωνιστές της αγροτιάς στα «αγροτοδικεία», με δίκες και καταδίκες.

  Αγρότες – Αγρότισσες

 Τα παιδιά που ξεσηκώθηκαν στα σχολειά είναι τα δικά μας παιδιά, τα παιδιά της φτωχής αγροτιάς, της εργατιάς, των άλλων λαϊκών στρωμάτων και αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη μόρφωση και στη ζωή με δικαιώματα.

 Παλεύουν για μια Παιδεία που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους, ώστε να μπορούν να μορφώνονται, ουσιαστικά και πολύπλευρα, τα παιδιά της φτωχολογιάς, χωρίς να επιβαρύνονται, οικονομικά, οι γονείς τους.

 Σ’ αυτόν τον αγώνα έχουμε χρέος να είμαστε μαζί τους. Εχουμε καθήκον να μπούμε μπροστά, να σταθούμε απέναντι στην κυβέρνηση και τα όργανά τους, μην επιτρέποντάς τους να πλήξουν τις ψυχές και να σβήσουν τα όνειρα των παιδιών μας.

  Αγρότες – Αγρότισσες

 Μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, μαζί με τους εργάτες και τους αυτοαπασχολούμενους  των πόλεων να στήσουμε ένα ισχυρό τείχος αντίστασης στην κυβερνητική επίθεση ενάντια στα δικαιώματα της μαθητικής νεολαίας, να διαμορφώσουμε κοινό μέτωπο λαϊκής αντεπίθεσης για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

                                                                                                                       Γραμματεία ΠΑΣΥ          

Προηγούμενο άρθρο Παραλαβή – εκκόκκιση σύσπορου βαμβακιού περιόδου 2011
Επόμενο άρθρο ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΟΛΥΜΠΟΣ –ΕΛΑΣΣΟΝΑ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2011»