Ειδήσεις

Ανοικτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό για το θέμα του ΕΚΑΣ απέστειλε η Ά. Βαγενά


Ανοικτή επιστολή  απέστειλε σήμερα στον πρωθυπουργό και τους συν-αρμόδιους υπουργούς αναφορικά με τις μειώσεις και περικοπές στο ΕΚΑΣ η Α. Βαγενά.

”Προς τον αξιότιμο Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα / Κοιν. 1. Υπουργό Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, 2. Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας, κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο
ΑΝΑΦΟΡΑ – ΑΙΤΗΜΑ
Της Άννας Βαγενά, βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας
Θέμα: Μείωση/Περικοπή ΕΚΑΣ σε χαμηλοσυνταξιούχους.
Σχετικά με τις μειώσεις και περικοπές του ΕΚΑΣ σε πάνω από 100.000 χαμηλοσυνταξιούχους, νιώθω την ανάγκη και την υποχρέωση να απευθύνω ανοιχτή έκκληση στον κ. Πρωθυπουργό και τους συν-αρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας:
Αντί να υποστούν τις συνέπειες της περικοπής/μείωσης οι άνθρωποι αυτοί, που εδώ και τόσα χρόνια έχουν δοκιμαστεί από τις οριζόντιες και άδικες περικοπές συντάξεων των προηγούμενων κυβερνήσεων, να θεσπιστεί με κατεπείγουσα νομοθετική ρύθμιση ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ μέτρο.
Συγκεκριμένα, προτείνω να γίνει αναλογική μείωση των μεγάλων (από 2.000 ευρώ και πάνω) μισθών του Δημοσίου. Είναι προτιμότερο να μειωθούν όλοι οι μεγάλοι μισθοί του Δημοσίου, να χάσουν κάποια χρήματα όλοι οι μισθοδοτούμενοι από το κράτος (από τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον υπουργό και τον βουλευτή έως τον δικαστικό και τον υψηλόβαθμο υπάλληλο), παρά να υποστούν οι μικρο-συνταξιούχοι ένα τέτοιο βάρος στο ήδη πενιχρό οικογενειακό τους εισόδημα.
Το ήθος αλλά και η συνείδησή μου δεν μου επιβάλλουν τίποτα λιγότερο από την υπεράσπιση αυτής της πρότασης με όλη μου τη δύναμη.
Με εκτίμηση,
Άννα Βαγενά
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας”

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σε ημερίδα του τομέα Παιδείας
Επόμενο άρθρο Βελτιώσεις σε αθλητικά κέντρα της Λάρισας πραγματοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας