Ειδήσεις

Μάξιμος : Άνθρακες ο θησαυρός για τα ολοήμερα


Ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, για το θέμα των ολοήμερων σχολείων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά την καθολική αντίδραση που προκάλεσε η υπουργική απόφαση για τα ολοήμερα σχολεία, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αναγκάστηκε σε μερική αναδίπλωση. Με νεότερη εγκύκλιο δείχνει να διευρύνει τους εν δυνάμει μαθητές, του έστω ‘’ψαλιδισμένου’’ ολοήμερου σχολείου, που η Κυβέρνηση της “πρώτης φοράς αριστερά” επιβάλει στη λογική της εξίσωσης προς τα κάτω.
Ωστόσο, ακόμη και αυτά τα διστακτικά βήματα γίνονται περισσότερο για το θεαθήναι. Η αξίωση της διορθωτικής εγκυκλίου και οι δυο γονείς να είναι εργαζόμενοι ή να διαθέτουν κάρτα ανεργίας, προκειμένου να επιτραπεί η εγγραφή των παιδιών τους στα ολοήμερα, δείχνει να αγνοεί την πραγματικότητα σε μια χώρα με εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους που δεν είναι καταγεγραμμένοι, με ευκαιριακά εργαζόμενους ή απασχολούμενους σε “μαύρη” εργασία.
Η συρρίκνωση, όμως, του ολοήμερου σχολείου έχει και “κοινωνικό πρόσημο”, κατά την προσφιλή έκφραση της αριστεράς. Στερεί από γονείς που αδυνατούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους, τη δυνατότητα της Μελέτης – Προετοιμασίας των μαθημάτων τους για την επόμενη μέρα, καθώς αυτή δεν περιλαμβάνεται στο πρωινό πρόγραμμα.
Επιπλέον, διπλασιάζεται – σε δέκα από πέντε – ο ελάχιστος αριθμός μαθητών για τη λειτουργία της πρωινής ζώνης, ενώ και τα γραφειοκρατικά εμπόδια που τίθενται ουσιαστικά καθιστούν ανενεργό το μέτρο.
Παρά τη διαφήμιση με τη νέα εγκύκλιο, η αλήθεια για τα ολοήμερα είναι:
Άνθρακες ο θησαυρός!».

Προηγούμενο άρθρο Στη Λάρισα η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού
Επόμενο άρθρο Στη Λάρισα η εικόνα της Αγίας Τριάδας