Ειδήσεις

Στο πλευρό του Δ. Φαρσάλων οι Βουλευτές Α. Βαγενά – Ν. Παπαδόπουλος


Λαμβάνοντας υπόψη τις καταστροφικές συνέπειες της θεομηνίας που έπληξε τον Δήμο Φαρσάλων την 21η Μαΐου 2016 και την άμεση ανάγκη στήριξης του πληθυσμού, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Άννα Βαγενά και Νίκος Παπαδόπουλος προέβησαν στην ακόλουθη κοινή ανακοίνωση:
Θα θέλαμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δημότες, τις επιχειρήσεις, αλλά και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, και να επιβεβαιώσουμε πως βρισκόμαστε στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής με σκοπό την ταχεία και αποτελεσματική διαχείριση της παρούσας κρίσης.
Ειδικότερα, κατόπιν παρεμβάσεών μας ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΕΛΓΑ κινητοποιήθηκαν άμεσα και προέβησαν σε αυτοψίες με σκοπό τη διακρίβωση του μεγέθους των ζημιών και την επιχείρηση των πρώτων εκτιμητικών πράξεων. Οι ενέργειες αυτές επιβεβαιώνουν με τον πλέον εναργή τρόπο την υποστήριξη, αλλά και το ενδιαφέρον, τόσο των βουλευτών προσωπικά όσο και της Κυβέρνησης, για τον αγροτικό κόσμο, του οποίου η επιβίωση συναρτάται προς την κρατική μέριμνα έναντι εκτάκτων και μη προβλεπτών καταστροφών που μπορούν να απειλήσουν τις εκμεταλλεύσεις τους και το οικογενειακό τους εισόδημα.
Εστιάζοντας τώρα στις καταστροφές αστικών περιουσιών και επιχειρήσεων, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως ήδη έχουμε από κοινού παρέμβει ενώπιον των συναρμοδίων Υπουργείων (Οικονομικών, Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μεταφορών-Υποδομών & Δικτύων) με σκοπό την κινητοποίηση της κεντρικής Διοίκησης, ώστε να εκδοθεί το συντομότερο δυνατό η απαιτούμενη από τον Νόμο Κοινή Υπουργική Απόφαση οριοθέτησης της περιοχής ως πληγείσας.
Σημειώνεται ότι η εν λόγω διοικητική πράξη είναι όρος απαραίτητος προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία επιχορηγήσεων με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι κατοικίες και οι εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής.
Εξάλλου, δεσμευόμαστε από κοινού πως θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της ως άνω διαδικασίας εκ του σύνεγγυς, ασκώντας την αναγκαία πίεση με στοχευμένες παρεμβάσεις προκειμένου να αμβλυνθούν στο μέγιστο δυνατό οι επιπτώσεις της φυσικής καταστροφής που έπληξε τους δημότες και τις υποδομές του Δήμου Φαρσάλων. Επιφυλασσόμεθα, περαιτέρω, να επισκεφθούμε οι ίδιοι την περιοχή προκειμένου να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι το μέγεθος και την έκταση των καταστροφών.
Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε πως –ασχέτως των ενεργειών που θα απαιτηθούν– θα είμαστε δίπλα τους και θα τους υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση Τόσκα σε Κέλλα για άδεια ανατροφής τέκνου σε πυροσβέστες
Επόμενο άρθρο Πλήθη χριστιανών κατά την εορτή της Μεσοπεντηκοστής