Απάντηση Τόσκα σε Κέλλα για άδεια ανατροφής τέκνου σε πυροσβέστες

25 Μαΐου 2016

«Η Νομική Υπηρεσία του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, επεξεργάζεται Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, προκειμένου να χορηγείται πλέον στους Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους που είναι πατέρες τέκνων, άδεια ανατροφής, ανεξαρτήτως αν η σύζυγός τους εργάζεται ή όχι».
Αυτό μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Νίκου Τόσκα, στον βουλευτή ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστο Κέλλα, αναφορικά με ερώτηση που είχε καταθέσει προ μηνός, με άλλους συναδέλφους του.
Ο Λαρισαίος πολιτικός με την ερώτησή του, ζητούσε από τον αρμόδιο Υπουργό, να έχουν τη δυνατότητα και οι άνδρες πυροσβέστες να λαμβάνουν άδεια ανατροφής τέκνου, είτε οι σύζυγοί τους εργάζονται, είτε όχι, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο λοιπό προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων.
Αναλυτικά η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού
Οι άδειες του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, καθορίζονται από τις διατάξεις του π. δ/ τος 210/1992, για τις οποίες ελήφθησαν υπόψη αντίστοιχες διατάξεις κανονισμών ομοειδών κλάδων και Υπηρεσιών του ευρύτερου δημοσίου τομέα, που ισχύουν κατά το χρόνο έκδοσής του.
Ωστόσο, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες μας μελετάται διαρκώς η βελτίωση του ανωτέρω νομικού πλαισίου, προκειμένου να εναρμονίζεται με τις σχετικές Οδηγίες των αρμοδίων Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να είναι πλήρως συμβατό με τη συνταγματικά προστατευόμενη αρχή της μέριμνας του Κράτους για την προστασία και ενίσχυση του θεσμού της Οικογένειας, αλλά και προς συμμόρφωση με τις δικαστικές αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις αρμοδίων Οργάνων της Διοίκησης και Ανεξαρτήτων Διοικητικών Αρχών. Σε περίπτωση δε, που ήθελε κριθεί ότι οι διατάξεις αυτού χρήζουν συμπλήρωση ή και για την αντιμετώπιση ζητημάτων που ανακύπτουν κατά την πρακτική εφαρμογή τους, αναλαμβάνουμε κάθε σχετική νομοθετική ή άλλη πρωτοβουλία για τυχόν τροποποίηση των διατάξεων του, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του υπηρεσιακού και δημοσίου συμφέροντος.
Στο πλαίσιο αυτό σας πληροφορούμαι ότι η Νομική Υπηρεσία του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος επεξεργάζεται Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, προκειμένου να χορηγείται πλέον στους Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους που είναι πατέρες τέκνων, άδεια ανατροφής, ανεξαρτήτως αν η σύζυγός τους εργάζεται ή όχι.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC