Συμπαράσταση Ροντούλη για το πολύνεκρο ατύχημα στη Φαρκαδόνα


Το πολύνεκρο δυστύχημα που συνέβη έξω από το χωριό Πετρόπορο έχει συνταράξει την Θεσσαλική κοινότητα.

 Για ακόμη μια φορά πληρώνεται στην άσφαλτο βαρύς φόρος αίματος. Επτά συνάνθρωποί μας, μεταξύ των οποίων δυο μικρά παιδιά, χάθηκαν άδικα και δύο τραυματίστηκαν.

Ευλόγως, λοιπόν, ανακύπτει το ερώτημα: πόσες άλλες αδικοχαμένες ζωές θα θρηνήσουμε; Πότε θα αντιληφθούν οι αρμόδιοι πως με τα λάθη και τις παραλείψεις τους στο θέμα της οδικής ασφάλειας έχουν οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε συνθήκες ενός ιδιότυπου πολέμου, στον οποίο οι απώλειες που υφιστάμεθα είναι τραγικές και ανυπόφορες;

Δυστυχώς, συνεχίζουμε να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Συνεχίζουμε, δηλαδή, να πληρώνουμε υψηλά διόδια για δρόμους που δεν έχουμε ακόμη αποκτήσει και να σκοτωνόμαστε μαζικά στην άσφαλτο, ενώ οι αρμόδιοι παίζουν το παιχνίδι των ανεύθυνο-υπεύθυνων, επιρρίπτοντας ευθύνες ο ένας στον άλλο, για να μείνουν τελικά στο απυρόβλητο ως άμοιροι των όποιων ευθυνών.

Ενόψει, μάλιστα, των επικείμενων εκλογών θα ακουστούν και πάλι παχιές υποσχέσεις, θα δοθούν τρανταχτές δεσμεύσεις και θα γραφούν στα χαρτιά των προεκλογικών προγραμμάτων περισπούδαστοι οραματισμοί και ανυπόφορες γενικολογίες. Ποια η χρεία, όμως, όλων αυτών, όταν καθημερινά τραγικά δυστυχήματα αποκαλύπτουν την γύμνια του πολιτικού προσωπικού που διαχειρίζεται την τύχη όλων μας;

Φτάνει πια. Οι πολίτες έχουν αγανακτήσει. Μπούχτισαν από ωραία λόγια άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος. Περιμένουν από τους αρμόδιους και τους υπεύθυνους πολιτικούς ταγούς να σιωπήσουν, επιτέλους, να σκύψουν τα κεφάλια και να παράξουν έργο που θα βελτιώνει την καθημερινότητα και θα προστατεύει, τουλάχιστον, την ανθρώπινη ζωή.

Χωρίς φανφαρονισμούς και μεγαλοστομίες αναζητείται η κοινή λογική και η εφαρμογή πρακτικών λύσεων στα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν και μας εκθέτουν ως οργανωμένη κοινωνία.

Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στην μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας, ο συνδυασμός «Ελεύθεροι Θεσσαλοί» αποφάσισε να μην προχωρήσει στην έκδοση κανενός προεκλογικού φυλλαδίου και να διαθέσει το αντίστοιχο ποσό χρημάτων στους συγγενείς των θανόντων που τυχόν θα το έχουν ανάγκη.

Με την ενέργειά μας αυτή, απλά, θέλουμε να προκαλέσουμε έναν γενικευμένο προβληματισμό για όσα συμβαίνουν γύρω μας ερήμην ημών. Επιπροσθέτως, μάλιστα, θέλουμε να ζητήσουμε μια μεγάλη συγγνώμη από τους πολίτες, τουλάχιστον εμείς, αφού ο πολιτικός παχυδερμισμός στο πολιτικό προσωπικό της χώρας συνεχίζει καλά να κρατεί.

Παρακαλούμε τους οικείους των θανόντων να δεχθούν τα θερμά μας συλλυπητήρια και υποσχόμαστε να σταθούμε με ανυπόκριτα αισθήματα συμπόνιας στο πλευρό τους.

Προηγούμενο άρθρο Εγκαίνια του Βρεφονηπιακού Σταθμού στην συνοικία Αγίου Γεωργίου – Τούμπα
Επόμενο άρθρο Ζητήματα και… υποψηφιότητες ανέδειξε το φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στην Λάρισα