Εγκαίνια του Βρεφονηπιακού Σταθμού στην συνοικία Αγίου Γεωργίου – Τούμπα


 Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 10 το πρωί εγκαινιάζεται ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός στην συνοικία του Αγίου Γεωργίου – Τούμπα. Πρόκειται για ένα έργο που ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» με το κόστος του να ανέρχεται στα 804.000 ευρώ. Ο νέος σταθμός κτίστηκε  σε δημοτικό οικόπεδο εμβαδού 475 τετραγωνικών μέτρων, που συνορεύει με ανώνυμη οδό που είναι  κάθετη της οδού Πολυξένης Ζήλου.

 Ο βρεφονηπιακός σταθμός αρχίζει τη λειτουργία του την φετινή χρονιά και θα φιλοξενήσει 54 παιδάκια τα οποία και θα λάβουν  με τις πιο σύγχρονες Παιδαγωγικές μεθόδους, – προσχολική αγωγή, φροντίδα, ημερήσια διατροφή και ειδικά προγράμματα ενώ τα παιδιά προνηπιακής ηλικίας θα προετοιμαστούν κατάλληλα για την απρόσκοπτη είσοδό τους στο νηπιαγωγείο.

Το κτίριο αποτελείται από ισόγειο χώρο 259 τετ. μέτρων, υπόγειο εμβαδού (259μ.) και τον πρώτο όροφο 110 τετ. μέτρων.

Το ισόγειο περιλαμβάνει χώρο υποδοχής, αίθουσα απασχόλησης, αίθουσα νηπίων, αίθουσα μόνωσης, γραφείο διεύθυνσης, κουζίνα, χώρο προσωπικού, χώροι υγιεινής.

Ο Α΄ όροφος περιλαμβάνει χώρο απασχόλησης βρεφών, αίθουσα ύπνου, χώροι υγιεινής κ.α.

Στο υπόγειο βρίσκονται δύο αποθήκες, το λεβητοστάσιο, χώρος πλυντηρίου κ.α.

Διαμορφώθηκε επίσης ο αύλειος χώρος με φυτεύσεις, χώρο πρασίνου, φωτισμό, χώρο παιδικής χαράς, καθιστικά και ξύλινο κεραμοσκεπές υπαίθριο κιόσκι.  

Προηγούμενο άρθρο ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΡΚΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Επόμενο άρθρο Συμπαράσταση Ροντούλη για το πολύνεκρο ατύχημα στη Φαρκαδόνα