Ειδήσεις

Λάρισα, Νέα Αρχή : Δράση για την κλιματική αλλαγή


Την ανάληψη δράσεων για την Κλιματική Αλλαγή προς όφελος της Πόλης μας και των κατοίκων της, ζητά η δημοτική παράταξη ‘’ΛΑΡΙΣΑ ΝΕΑ – ΑΡΧΗ ’’ από την δημοτική αρχή. Η επικεφαλής της παράταξης κ. Ρένα Καραλαριώτου , οι δημοτικοί σύμβουλοι Δ. Γεωργάκης , Α.Πράπας , Μ. Τσακίρης , Β.Κυριτσάκας , Β. Παπαδημητρίου Ν.Μπαράς και ο υπ. δημοτικός Σύμβουλος της παράταξηςΝικ.Παπαγεωργίουαναφέρουν :
‘’Όλη η Ευρώπη, και ολοένα και περισσότερα κράτη λαμβάνουν σήμερα μέτρα για την κλιματική αλλαγή. Στην πρόσφατη διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή των Ηνωμένων Εθνών στο Παρίσι υπήρξε η συμφωνίαCOP21, όπου 196 κράτη συμφώνησαν να θέσουν ως στόχο τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε λιγότερο από 2 βαθμούς Κελσίου (°C) σε σύγκριση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.
Στα πλαίσια λοιπόν των Δράσεων για την κλιματική αλλαγή θεωρούμε επιτακτική ανάγκη ο Δήμος να είναι ο πόλος ευαισθητοποίησης των πολιτών, ώστε ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας, να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.
Θεωρούμε επίσης πως ο Δήμος θα πρέπει να κινηθεί σε δύο άξονες για την ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Σαν πρώτο άξονα θεωρούμε βασικό την ενημέρωση της νεολαίας που αποτελούν και τον πιο άμεσα ενδιαφερόμενο, αφού το μέλλον τους ανήκει!
Από την Ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Δράση για την Κλιματική Αλλαγή, μπορούμε να αντλήσουμε ποικίλο υλικό για μία τέτοια κίνηση.
Η προώθηση, κοινοποίηση, εκτύπωση και διανομή ιδιαίτερα στα σχολεία και στα παιδιά του επιτραπέζιου παιχνιδιού και του περιοδικού της νεολαίας της Δράσης για το Κλίμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θεωρούμε θα συμβάλλει σημαντικά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Λαρισαίων.
Η παρότρυνση των νέων συμπολιτών μας να πούνε την γνώμη τους για την κλιματική αλλαγή και να μοιραστούν τις ανησυχίες τους και τις λύσεις που σκέφτονται με άλλους νέους από την ΕΕ και τον υπόλοιπο κόσμο θα μας δώσει την ευκαιρία να μπει και η πόλη μας ΠΡΩΤΗ από την Ελλάδα, στον χάρτη της Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή!
Ο δεύτερος άξονας κινητοποίησης της κοινωνίας μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικό όφελος. Ενεργειακό, Περιβαλλοντικό και Οικονομικό! Οι δράσεις για την κλιματική αλλαγή, περιλαμβάνουν και δράσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας. Πέραν των Εθνικών δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας (Προγράμματα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ, Εξοικονόμηση κατ’ οίκον, κ.α.) ο Δήμος μπορεί να παροτρύνει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Λάρισας να λάβουν μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας προσφέροντάς τους κίνητρα όπως π.χ. μείωση των Δημοτικών Τελών εφόσον αυτοί προβούν σε αντίστοιχες δράσεις, εκμεταλλευόμενος πόρους από τα διανεμόμενα έσοδα από την ΕΠΑ Θεσσαλίας ή άλλους ευρωπαϊκούς πόρους.
Κύριε Δήμαρχε ,Σας καλούμε να αναλάβετε ΔΡΑΣΗ για την Κλιματική Αλλαγή, προς όφελος της Πόλης μας και των κατοίκων της και είμαστε στη διάθεση σας να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση .’’

Προηγούμενο άρθρο Δημήτρης Σιούφας : Να πραγματοποιηθεί και φέτος ο εορτασμός για τον Φιλελληνισμό
Επόμενο άρθρο Κολυμβητικοί Αγώνες ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ στη Λάρισα