Ειδήσεις

Διημερίδα διοργανώνει η ΕΔΕΥΑ και η ΔΕΥΑΛ Λάρισας


Οι απώλειες στα δίκτυα ύδρευσης των Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας είναι ένα σοβαρό θέμα με επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες.
Το μη ανταποδοτικό νερό (Νοn Revenue Water) οφείλεται στις απώλειες λόγω διαρροών, κλοπών από παράνομες συνδέσεις και κακής λειτουργίας των υδρομετρητών. Επιφέρει μείωση των εσόδων των Δ.Ε.Υ.Α., και μάλιστα σε μία εποχή σοβαρής οικονομικής κρίσης, καθώς και της δυνατότητάς τους να κατασκευάζουν έργα ύδρευσης και αποχέτευσης δηλ. έργα ζωτικής σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες και το περιβάλλον. Επίσης, λόγω της μείωσης των εσόδων που επιφέρει στις Δ.Ε.Υ.Α. υποβαθμίζει και τις παρεχόμενες στους συνεπείς καταναλωτές υπηρεσίες.
Για τον λόγο αυτό, το Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. αποφάσισε την πραγματοποίηση διημερίδας με θέμα :«Ενιαία εφαρμογή υδατικού ισοζυγίου και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών στα δίκτυα των Δ.Ε.Υ.Α.» ως πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η απόφασή του στηρίχθηκε ενεργά από τη Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας που πρωτοπορεί στο χώρο των Δ.Ε.Υ.Α. και η οποία έχει ως μόνιμο και σταθερό στόχο της την ανάδειξη νέων τεχνολογιών στον τομέα ύδρευσης-αποχέτευσης.
Στόχος της διημερίδας που πραγματοποιείται από την Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και τη Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας στις 7 & 8 Απριλίου στην Λάρισα, στο κτίριο Δ.Ε.Υ.Α.Λ. και θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. είναι:

• Η υιοθέτηση ενιαίας μεθοδολογίας από τις Δ.Ε.Υ.Α. για τον υπολογισμό του υδατικού ισοζυγίου στα δίκτυα ύδρευσης ώστε να προκύψει βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης σχετικά με το Μη Ανταποδοτικό Νερό (Non Revenue Water).
• Η ανάδειξη των νέων τεχνολογιών που εφαρμόζονται στη διαχείριση των δικτύων ύδρευσης και άρδευσης για την καταγραφή και αποτύπωση δεδομένων όλων των λειτουργιών, προκειμένου να υπάρξει αξιοποίησή τους για τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων (DSS) και μείωση του λειτουργικού κόστους.

Παραπέρα, σκοπός της διημερίδας είναι να μειώσουν οι Δ.Ε.Υ.Α. το λειτουργικό τους κόστος (νερό, ηλεκτρική ενέργεια), να αυξήσουν τα έσοδά τους με δικαιότερη επιβάρυνση των καταναλωτών και να βελτιώσουν και αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες (διαρροές, ποιότητα νερού) προς όφελος των καταναλωτών τους.
Με βασικό άξονα τη διάχυση της γνώσης από διακεκριμένους, σε θέματα διαχείρισης δικτύων, καθηγητές των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας και Κύπρου , εμπειρογνώμονες της Παγκόσμιας Ενωσης Νερού (International Water Association) και στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά και αξιοποιώντας καλές πρακτικές από Δ.Ε.Υ.Α. όλης χώρας, μέλη της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., που εφαρμόζουν σύγχρονες τεχνολογίες στα δίκτυά τους, θα παρουσιασθούν υλοποιήσιμες προτάσεις για την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών και τεκμηριωμένα εφαρμόσιμες λύσεις.
Τη διημερίδα, στην οποία θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. κ. Γ. Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. και Αντιπρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. κ. Απ. Καλογιάννης, Δήμαρχος Λάρισας, θα παρακολουθήσουν στελέχη από τις 130 Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας, ενώ έχουν προσκληθεί ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων κ. Ιάκωβος Γκανούλης, οι Πρόεδροι της Ε.ΥΔ.Α.Π. κ. Κ. Παπαδόπουλος και της ΕΥΑΘ κ. Ν. Παπαδάκης, καθώς και στελέχη της δημόσιας διοίκησης και των συναρμόδιων για τις Δ.Ε.Υ.Α. Υπουργείων.

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κλοπή καλωδίων χαλκού από αντλιοστάσιο
Επόμενο άρθρο 6ο Θερινό Σεμινάριο Μουσικών Συνόλων