Ειδήσεις

Δύο συλλήψεις για αφορολόγητα τσιγάρα και καπνό στη Λάρισα


Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, δύο ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 60χρονος και μια 49χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για κατοχή και διάθεση ποσοτήτων λαθραίων καπνικών προϊόντων από τη δράστιδα, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία της, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(79) πακέτα με (1.580) αφορολόγητα τσιγάρα, καθώς και
(47) συσκευασίες με αφορολόγητο κατεργασμένο καπνό, συνολικού βάρους (2.350) γραμμαρίων.

Ακολούθως, συνελήφθη και ο 60χρονος, διότι κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό του, με το οποίο μετέβη στην οικία της 49χρονης, ως αγοραστής λαθραίων καπνικών προϊόντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πακέτα με (40) αφορολόγητα τσιγάρα.

Κατά τη νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη δύο πακέτα με (40) αφορολόγητα τσιγάρα.

Τα κατασχεθέντα καπνικά είδη θα αποσταλούν στο Τελωνείο Λάρισας για τον προσδιορισμό αναλογούντων φόρων και δασμών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Προηγούμενο άρθρο Προσλήψεις 16 ατόμων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας
Επόμενο άρθρο Πρώτο παιχνίδι με πρώτη νίκη για την νέα ομάδα βόλεϋ του Γ.Σ Όλυμπος Γόννων