Ειδήσεις

Κέλλας : Προσλαμβάνουν με το τσουβάλι και αφήνουν τα Νοσοκομεία χωρίς γιατρούς


Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, κατέθεσε μαζί με το βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλειο Γιόγιακα, ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα την “υποστελέχωση του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Παίδων, Αγλαΐα Κυριακού”.
«Πριν ένα χρόνο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, άφηνε το Ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού χωρίς γιατρό και την ίδια ώρα, προσλάμβανε με το “τσουβάλι” ημετέρους. Τότε, κατόπιν και των πολλών αντιδράσεων, διαβεβαίωνε ότι το πρόβλημα θα λυθεί. Σήμερα, αποδεικνύεται ότι τα ψέματα είναι η δεύτερη φύση τους, αφού ακόμη εκκρεμεί η πρόσληψη για την πλήρωση μόνιμης θέσης ιατρού με βαθμό Επιμελητή Α΄!!! Το μοναδικό ακτινοθεραπευτικό τμήμα για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες μένει χωρίς το απαραίτητο προσωπικό. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι έχουμε να κάνουμε με μια άκρως επικίνδυνη Κυβέρνηση», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.
Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών:
Το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” θεωρείται μεταξύ των κορυφαίων στην Ευρώπη και αποτελεί το μοναδικό ακτινοθεραπευτικό τμήμα για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες που λειτουργεί στη χώρα. Ήδη από την έναρξη της λειτουργίας του, τον Ιανουάριο του 2011, το τμήμα λειτουργεί με μειωμένο ιατρικό προσωπικό και στελεχώνεται από μη μόνιμους (επικουρικούς) ιατρούς, εξαιρουμένης της μόνιμης ιατρού Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας με βαθμό Επιμελήτριας Β’.
Η στελέχωση του τμήματος σχεδόν αποκλειστικά από επικουρικούς ιατρούς, η θητεία των οποίων έχει ορισμένη, ολιγόμηνη διάρκεια, δημιουργεί προσκόμματα στην ολοκληρωμένη αγωγή των πασχόντων παιδιών καθώς για τη διενέργεια ασφαλών ακτινοθεραπειών απαιτείται όχι μόνο ειδική, πολύμηνη εκπαίδευση αλλά και εκτενής κλινική εμπειρία. Επίσης, η χρήση προηγμένων εφαρμογών και δυνατοτήτων που υποστηρίζονται από τον εξοπλισμού του Τμήματος δεν είναι εφικτή καθώς προϋποθέτει επίσης ειδική και συνεχή εκπαίδευση η οποία καθίσταται ανεφάρμοστη για τους, διαρκώς εναλλασσόμενους, επικουρικούς ιατρούς.
Σημειώνεται, τέλος, ότι εκκρεμεί η πρόσληψη για την πλήρωση μόνιμης θέσης ιατρού με βαθμό Επιμελητή Α’ στην προκήρυξη της οποίας το Υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει ότι θα προέβαινε «άμεσα» το περασμένο καλοκαίρι.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
 Εάν και πότε προτίθεται να προχωρήσει σε άμεση πρόσληψη εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού, Ακτινοθεραπευτών και Ακτινοφυσικών Ε.Σ.Υ. για τη στελέχωση του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”;
 Εάν έχει προκηρυχθεί η πλήρωση μόνιμης θέσης ιατρού με βαθμό Επιμελητή Α’ στο εν λόγω Τμήμα, και εάν όχι, τι και προτίθεται να πράξει επ’ αυτού και πότε;

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος : Απαράδεκτη η κατάσταση στα Κέντρα Υποδοχής και στην Ειδομένη
Επόμενο άρθρο Στη συντήρηση τμημάτων της παλαιάς εθνικής οδού Βόλου - Λάρισας προχωρά η Περιφέρεια