Ειδήσεις

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεων στη Νίκαια


Με ιδιαίτερα εντυπωσιακή συμμετοχή από συλλόγους, φορείς, εθελοντές και εθελόντριες, αλλά και πολίτες τόσο του Δήμου Κιλελέρ, όσο και των περιφερειακών Δήμων πραγματοποιήθηκε η 2η χρονιά αναβίωσης των αποκριάτικων εκδηλώσεων στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ που διοργανώθηκαν από τη Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου.
Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας, κ. Βασιλική Πιλάτου, οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις εξελίχθηκαν σε τρεις συνεχόμενες ημέρες. Το Σάββατο το πρωί, πριν την Κυριακή των απόκρεων, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας Δήμου Κιλελέρ, διοργανώθηκε εκδήλωση για παιδιά ηλικίας περίπου 6 έως 12 ετών. Συγκεκριμένα, παίχτηκε παράσταση Καραγκιόζη, από τον 11 μαθητή του Δημοτικού Σχολείου της Τερψιθέας, Κωνσταντίνο Καραπόκη, πραγματοποιήθηκε εικαστικό εργαστήρι όπου τα παιδιά ζωγράφισαν και κατασκεύασαν ένα αποκριάτικο παιχνίδι που είχε τη μορφή μιας μπασκέτας – κλόουν, ενώ μετά ακολούθησε αποκριάτικος χορός και παιχνίδι υπό την καθοδήγηση της ομάδας ACAPELLA, που συμμετείχε εθελοντικά και αφιλοκερδώς στην εκδήλωση. Την Κυριακή των απόκρεων οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με σπιτικά εδέσματα, κρασί και μουσική από Dj – ενώ την Καθαρά Δευτέρα, το πρόγραμμα περιελάμβανε μεγαλύτερη ποικιλία δράσεων. Μαγείρεμα παραδοσιακού φαγητού (φακές – πατάτες), παιγνιώδεις δραστηριότητες από ομάδα κωμικών διασκεδαστών (κλόουν και ξυλοπόδαροι), παραδοσιακό γάμο, ντραμάλα, κάψιμο καρνάβαλου, κ.ά. Επιπλέον, το χορευτικό τμήμα της Νίκαιας παρουσίασε το παραδοσιακό γαϊτανάκι και ακολούθησε ζωντανή ορχήστρα με παραδοσιακή μουσική, όπου το γλέντι έφτασε στο αποκορύφωμα και ο κόσμος διασκέδασε με αμείωτη ένταση και ρυθμό παραβλέποντας τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Όσον αφορά το σχεδιασμό και την οργάνωση των προαναφερόμενων εκδηλώσεων, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας αναφέρει ότι τόσο ο εθελοντισμός, όσο και η διάθεση προσφοράς των δημοτών για να υλοποιηθούν οι αποκριάτικες δράσεις στη Νίκαια, ήταν πραγματικά συγκινητικά και υπεράνω κάθε προσδοκίας. Για το λόγο αυτό το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά γνωστές επιχειρήσεις της περιοχής που προσέφεραν δωρεάν μεγάλο μέρος ποσοτήτων από τρόφιμα και υλικά (χαλβάς, ελιές, σκόρδα, κρασί, διάφορα πλαστικοειδή, κ.ά.). Θερμές ευχαριστίες οφείλει επίσης, σε παραγωγούς δημότες της Νίκαιας που προσέφεραν φακές, κρεμμύδια, πατάτες, και λάδι, ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελε να κάνει στους τρεις μάγειρες που εργάστηκαν αφιλοκερδώς από νωρίς το πρωί για να προσφέρουν ένα νόστιμο και πλήρες γεύμα στους παρευρισκομένους. Επίσης, η Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συλλόγους και τους φορείς της Νίκαιας, τους υπαλλήλους του Δήμου Κιλελέρ, αλλά και όλους τους δημότες και όλες τις δημότισσες που εργάστηκαν εθελοντικά αρκετές ημέρες και ώρες για να επιτευχθεί με ολοκληρωμένο τρόπο η προετοιμασία και η υλοποίηση των αποκριάτικων εκδηλώσεων στη Νίκαια. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλει η Πρόεδρος και η Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Αχιλλέα Χατζούλη, ο οποίος στήριξε με κάθε τρόπο την πραγματοποίηση των εν λόγω εκδηλώσεων, καθώς και στο Δήμαρχο Κιλελέρ κ. Αθανάσιο Νασιακόπουλο και στον αντιδήμαρχο της ΔΕ Νίκαιας Αντώνη Ρεντζιά οι οποίοι συμμερίστηκαν τις ανησυχίες της Κοινότητας, αναγνώρισαν την ανάγκη να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και στην έδρα του Δήμου και στήριξαν τελικά από την αρχή μέχρι τέλους τη διαδικασία τόσο της οργάνωσης όσο και της υλοποίησης των αποκριάτικων δρώμενων στη Νίκαια.

Προηγούμενο άρθρο Εθελοντική Αιμοδοσία από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας
Επόμενο άρθρο Μάξιμος : Απαράδεκτη η κατάσταση στα Κέντρα Υποδοχής και στην Ειδομένη