Λαοθάλασσα στην παρουσίαση του συνδυασμού του δημάρχου Ελασσόνας


 Κατακλύστηκε από κόσμο την Παρασκευή το βράδυ η αίθουσα «Δίας» στην Ελασσόνα, κατά την εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του Συνδυασμού του Δημάρχου Ελασσόνας, κ. Γιώργου Πασχόπουλου και επικεφαλής του Συνδυασμού για τον νέο Δήμο Ελασσόνας.

      Η αίθουσα αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τους πολίτες από ολόκληρη την περιοχή Ελασσόνας, καθώς η  ήταν ασφυκτικά γεμάτη,  πολύς κόσμος έμεινε όρθιος, ενώ δεκάδες ήταν εκείνοι,  που άκουσαν την ομιλία του  Δημάρχου από την γιγαντοοθόνη που είχε αναρτηθεί έξω από την αίθουσα.

     Ο  Δήμαρχος έκανε συνοπτική αναφορά στο έργο της 4 ετίας και αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματος του Συνδυασμού, που θα κυκλοφορήσει σε έντυπη μορφή τις επόμενες ημέρες.

    Χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ομιλίας του κ. Πασχόπουλου παραθέτουμε:

«….Μειώσαμε το χρέος, αρχίσαμε να εξοφλούμε τους πιστωτές, πολλοί από τους οποίους για να πάρουν τα χρήματά τους έκαναν αγωγές στο Δήμο, γιατί μόνο έτσι μπορούσαν να πληρωθούν. Δικαστικά.

Καθώς, ο κ. Καραγιάννης μοίραζε εργολαβίες προεκλογικά χωρίς  δημοπράτηση, ή δημοπρατούσε εικονικά έργα που είχαν ήδη κατασκευαστεί παράτυπα.

Το γιατί, το αφήνω στην κρίση σας.

     Και έρχεται τώρα να μας πει: (διαβάζω επακριβώς από την τελευταία ομιλία του )  πως, είμαστε, λέει…  «δημοτική αρχή μειωμένης ευθύνης», πως βλέπουμε μόνο την μια όψη του νομίσματος, γιατί ο Δήμος δεν είχε μόνο έξοδα, αλλά και  έσοδα και, πως όλα τα έργα που κάναμε σχεδιάστηκαν στη δική του θητεία κι εμείς τώρα τα διαφημίζουμε.

     Το αν ένας νοικοκύρης κοιτάει να πληρώνει τα χρέη του και να είναι εντάξει με τις συναλλαγές του είναι «μειωμένη ευθύνη», τότε του την χαρίζουμε του κ. Καραγιάννη την αυξημένη ευθύνη.

Χάρισμά του!!!

     Το αν ο αντίλογός του στα χρέη είναι «είχαμε και έσοδα στο Δήμο…», του την χαρίζουμε την  «χρηστή διαχείριση». 

Χάρισμά του!!!»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Πασχόπουλος αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει στο Δήμο Ελασσόνας:

«….Τι έχουν να πουν για το ΚΤΕΛ;…

Τι έχουν να πουν για τα χρήματα που εγκρίθηκαν για τη ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ, προϋπολογισμού 2,6 εκατ….

Τι έχουν να πουν για την κατασκευή της ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ;…

Και στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να ανακοινώσω κάτι για πρώτη φορά:  Ένα άλλο μεγάλο έργο που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την χρηματοδότησή του από πρόγραμμα.

Είναι η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ!!!!!

Μόλις χθες υπογράψαμε το σύμφωνο αποδοχής των όρων ένταξης του έργου από το ΕΣΠΑ.

Όσα ο κ. Καραγιάννης δημοπράτησε για 8 χρόνια και με τα έσοδα της Τσαριτσάνης.

Εάν αυτά δεν είναι έργα ανάπτυξης τότε ποια είναι;…..»

     Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές κ.κ. Βασίλης Έξαρχος και Έκτορας Νασιώκας, ο πρώην βουλευτής κ. Βασίλης Αγοράστης, ο νομάρχης Μαγνησίας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Απόστολος Παπατόλιας, οι πρώην έπαρχοι Ελασσόνας κ.κ.  Ζήσης Γιώτσας και Χρήστος Μιχαλές, ο δήμαρχος Αντιχασίων κ. Αθανάσιος Καλιακούδας, οι  νομαρχιακοί σύμβουλοι κ.κ. Γρηγόρης Μπόλης, Άννα Σαρμαντά και Μιχάλης Τολίκας, οι πρώην δήμαρχοι Θεόδωρος Μηνάς, Θεόδωρος Λιάπης, Λάζαρος Μεταξιώτης, Πέτρος Χατζήνας, Γιάννης Τσούτσος, Νίκος Καψάλης, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι επιμελητηρίων, φορέων και συλλόγων.

ΤΟ SITE ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ: https://www.olympoupoliteia.gr/

Προηγούμενο άρθρο Έργα Ζωής για την Ελασσόνα
Επόμενο άρθρο Ερώτηση Τσίπρα – Διώτη σε Δ. Ρέππα & τ. Μπιρμπίλη