Ειδήσεις

Σε Διεθνές Συνέδριο ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών


Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών παρευρέθηκε σε Διεθνές Συνέδριο που διοργανώθηκε στις 5 και 6 Μαρτίου στο Λορέτο ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΤΩΝ 700ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ((ΑΓΙΑΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΡΕΤΟΥ)
Ακολούθως παραθέτουμε ως παραπομπή το παρακάτω δημοσιευμένο κομμάτι από την ιστοσελίδα https://www.trikalaola.gr με όλες τις πληροφορίες.
“Το Συνέδριο διοργάνωσε η «AccademiaAngelioConstantiniana» παρουσία της ιδίας Αυτού Υψηλότητας Πρίγκιπα AlessioAngelo–ComnenodiTessaglia στο Δημαρχείο του Λορέτο, με αφορμή τους εορτασμούς των 700 ετών από θεμελιώσεως της «Αγίας Οικίας του Λορέτο», ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά προσκυνήματα παγκοσμίως, με περισσότερους από 4 εκατομμύρια επισκέπτες.
Σύμφωνα με τη Ρωμαιοκαθολική παράδοση οι πέτρες πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε ο Ναός του Λορέτο, προέρχονται από την οικία της Παναγίας και μεταφέρθηκαν με θαυμαστό τρόπο (με Αγγέλους σύμφωνα με την παράδοση) στην Πόρτα Παναγιά της Πύλης όπου και παρέμειναν για περίπου 3 χρόνια και έπειτα, διά μέσω της παλαιάς οδού Πύλης-Άρτας μεταφέρθηκαν στο Λορέτο της Ιταλίας, όπου και χτίστηκε η «Αγία Οικία». Οι ιστορικοί δεσμοί μεταξύ των τριών πόλεων (Πύλη-Άρτα-Λορέτο) είναι ισχυροί και γίνονται πλέον ακόμη ισχυρότεροι, καθώς ο ίδιος ο Πρίγκιπας και η «AccademiaAngelioConstantiniana» αναλαμβάνουν να υποστηρίξουν την περαιτέρω «σύνδεση», βασιζόμενοι ιδιαιτέρως πάνω στην ειδική μελέτη που έχει εκπονήσει ο Ακαδημαϊκός Χάρης Κουδούνας, ο οποίος και υπήρξε εκ των βασικών συντελεστών της όλης συνεργασίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συνέδριο τελέστηκε υπό την Υψηλή Αιγίδα του Βατικανό (εκπροσωπήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο GiovanniTonnouci, ο οποίος ήταν και εκ των βασικών ομιλητών) και της Ιεράς Μητρόπολης Ιταλίας &Μάλτας, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεννάδιο να αναπτύσσει ο ίδιος τις θέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας και να αναπέμπει Παράκληση στη Θεοτόκο, εντός του Ιερού Προσκυνήματος, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Σωτηριάδη, εκπρόσωπο της Εκκλησίας Της Ελλάδος, γραμματέα της Ιεράς Συνόδου Αυτής.“
Επικεφαλής της αποστολής του Δήμου Πύλης ήταν ο δήμαρχος Κώστας Μαράβας και συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Κώστας Κρούπης και Στέφανος Καλαμαράς, καθώς και ο Γυμνασιάρχης Πύλης Βασίλης Πανάγος, ο οποίος ήταν επίσης εκ των εισηγητών του Συνεδρίου καθώς μελετά από έτη πολλά την ιστορία της Πόρτας Παναγιάς. Ο Δήμος Αρταίων εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο Χάρη Παπάζογλου και τον δημοτικό σύμβουλο Μιχάλη Κοτσαρίνη. Στο Συνέδριο συμμετείχαν επίσης ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στην Ανκόνα Δημήτριος Μπεληγιάννης, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών Γεώργιος Βόμπρας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Μάρκε Γεώργιος Σολομός και η πρόεδρος της ιστορικής Ελληνικής Κοινότητας της Βενετίας Κωνσταντινιά Μπαλαφούτη. Στο Συνέδριο συμμετείχαν διεθνούς κύρους προσωπικότητες, πρέσβεις χωρών, ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες.
Με το πέρας του Συνεδρίου υπεγράφη προσύμφωνο φιλίας μεταξύ των Δήμων Λορέτο, Πύλης και Άρτας, με τον ίδιο τον δήμαρχο Λορέτο PaoloNiccoletti να προαναγγέλει στενή συνεργασία για την προώθηση του «Δρόμου των Αγγέλων» (Λορέτο-Άρτα-Πύλη) ως ενός διεθνούς σημασίας προσκύνημα.“

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας στη σύντομη εισήγηση του εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κύριο Χάρη Κουδούνα για την πρόσκληση του να παραβρεθεί στο συνέδριο και τόνισε ότι “θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε αξιόλογη και αξιέπαινη προσπάθεια που προάγει τον πολιτισμό“ .

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας είχε πάρα πολλές συναντήσεις στο πλαίσιο του Συνεδρίου με τους συμμετέχοντες. Συνομίλησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεννάδιο Μητροπολίτη Της Ιεράς ορθοδόξου εκκλησίας Ιταλίας Και Μάλτας ο οποίος τον ενημέρωσε για θρησκευτικά θέματα και τον κάλεσε να επισκεφθεί την έδρα στη Βενετία. Πολύ καλή ενημέρωση είχε και από τον πρόξενο του ελληνικού προξενείου της Ανκόνα Δημήτριο Μπεληγιάννη από τον οποίο και ενημερώθηκε για θέματα που άπτονται της δικαιοδοσίας του,

Είχε επίσης συνάντηση γνωριμίας με τους: Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Σωτηριάδη, εκπρόσωπο της Εκκλησίας Της Ελλάδος, γραμματέα της Ιεράς Συνόδου Αυτής,
με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας του Μάρκε κ. Γεώργιο Σολομό καθώς και την πρόεδρο της ιστορικής Ελληνικής Κοινότητας της Βενετίας κα. Κωνσταντινιά Μπαλαφούτη.
Στο κλείσιμο της ημερίδας και σε γεύμα που δόθηκε από τον Πρόξενο και τον κύριο Κουδούνα προς τις αντιπροσωπείες, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την άψογη φιλοξενία και την εξαίρετη οργάνωση του συνεδρίου.
Στο πλαίσιο του γεύματος είχε συνομιλία με την Αυτού Υψηλότητας Πρίγκιπα AlessioAngelo–ComnenodiTessaglia ο οποίος πρότεινε στον Πρόεδρο η Παγκόσμια Συνομοσπονδία να γίνει μέλος της AccademiaAngelioConstantiniana. Ο πρόεδρος κύριος Βόμπρας ευχαρίστησε τον Πρίγκηπα για την κολακευτική πρόταση και δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα στο ΔΣ της Παγκόσμιας όταν θα λάβει και εγγράφως την πρόσκληση συμμετοχής στην Ακαδημία.
Τέλος δεσμεύτηκε στον κ. Χάρη Κουδούνα ότι όσον αφορά το υπό έκδοση βιβλίο του που θα κυκλοφορήσει προσεχώς ότι η Παγκόσμια Συνομοσπονδία θα βρίσκεται δίπλα του σε όλες τις παρουσιάσεις.

Ο πρόεδρος στο κλείσιμο της ομιλίας του αναφέρθηκε και στις αντιπροσωπείες των δήμων Πύλης και Άρτας εξαίροντας τη συμβολή τους και την εργατικότητα τους για την ανάδειξη των τοπικών ιδιαιροτήτων, καθώς και για την αγάπη τους για την πατρίδα. Τέλος ευχάριστησε όλους τους αφανείς ήρωες της προσπάθειας αυτής για την υποδοχή τους και τη φιλοξενία τους στην Ιταλία.

Με Παγκόσμιους Θεσσαλικούς Χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Βόμπρας
Γκύτερσλο Γερμανία

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος : Η κυβέρνηση κωλυσιεργεί εις βάρος της ανάπτυξης
Επόμενο άρθρο Βράβευση και Ομιλία Άννας Βαγενά