Ειδήσεις

Παρέμβαση Ν. Παπαδόπουλου στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου


Την Τρίτη 1-3-16 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής παραγωγής και εμπορίου παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη και του προέδρου της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκη.
Στην επιτροπή ο βουλευτής Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των αγροτών στα τιμολόγια της ΔΕΗ και συγκεκριμένα στο γεγονός ότι τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ δεν δέχονται τους διακανονισμούς που αφορούν στο αγροτικό ρεύμα. Τόνισε ότι το αγροτικό ρεύμα είναι παραγωγικό και είναι επιτακτική η ανάγκη να συνδεθεί με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (π.χ. μικρά φωτοβολταικά για τους αγρότες) έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος ενέργειας στην αγροτική παραγωγή.
Από την μεριά του, ο κ.Παναγιωτάκης απευθυνόμενος στον βουλευτή απάντησε ότι για τους αγρότες ισχύει ο ίδιος διακανονισμός με τους οικιακούς χρήστες. Ξεκαθάρισε ότι οι οφειλέτες μπορούν να τακτοποιούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη με 10% προκαταβολή και μέχρι 36 δόσεις. Ειδικότερα για τους αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες και άλλους, δήλωσε ότι όσοι δεν είναι ενταγμένοι στα κοινωνικά τιμολόγια, οφείλεται στο γεγονός είτε ότι δεν έχουν αιτηθεί ρύθμιση, είτε ότι δεν πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο ή ότι έχουν χάσει την ρύθμιση λόγω ασυνέπειας στην πληρωμή. Αλλά ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις, η ΔΕΗ επιδεικνύει μία ευελιξία ελέγχοντας το ιστορικό πληρωμών και στους καλοπληρωτές παραβλέπει κάποια τυχόν ασυνέπεια.

Προηγούμενο άρθρο Η Νέα Λάρισα για την Πολιτιστική πρωτεύουσα
Επόμενο άρθρο Μάξιμος : Προτεραιότητα για τη ΝΔ η Παιδεία