Ειδήσεις

Κάλεσμα του ΕΚΝΛ και της Επιτροπής Ειρήνης σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες


Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας και η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (ΕΕΔΥΕ), σας καλούν στην συγκέντρωση που διοργανώνουν, την Παρασκευή 11 Μαρτίου, στις 7 μ.μ, στην Κ. Πλατεία της Λάρισας, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες, αλλά και την αντίθεσή μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που ήρθε με πρόσκληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνεννόηση με την Τουρκία και την Γερμανία, στο όνομα δήθεν φύλαξης των ελληνοτουρκικών συνόρων από τους πρόσφυγες!
Η προσφυγιά, είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, που κάνουν το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες, στη Συρία, στη Μέση Ανατολή, και σε άλλες χώρες, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, διαφόρων χωρών, τις αγορές και για τα συμφέροντα μιας χούφτας πολυεθνικών, αλλά και των αντιλαϊκών πολιτικών που υπηρετούν το εκμεταλλευτικό σύστημα, δημιουργώντας στρατιές ανέργων και φτωχών.
Η επίκληση του προσφυγικού προβλήματος, που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές προκαλούν, γίνεται μοχλός για την προώθηση των επιδιώξεων για συγκυριαρχία και συνδιαχείριση του Αιγαίου κάτω από την “ομπρέλα” των ΕυρωΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών. Η συγκέντρωση ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή συνδέεται με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία και με νέα επέμβαση στη Λιβύη, με την όξυνση των ανταγωνισμών των μεγάλων ιμπεριαλιστικών χωρών στην περιοχή, στους οποίους έχουν χωμένη και την Ελλάδα, διαχρονικά οι αστικές κυβερνήσεις.
Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, μικρούς αγρότες, νέους και γυναίκες, ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στον κίνδυνο εξάπλωσης του πολέμου στην Αν. Μεσόγειο, στη Β. Αφρική, στα Βαλκάνια, με αποτέλεσμα νέες εκατόμβες αθώων θυμάτων, νέες προσφυγικές ροές.
Τα γεράκια του ΝΑΤΟ δεν έχουν καμία θέση στο Αιγαίο. Απαιτούμε καμία συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καμιά διευκόλυνση στα γεράκια του πολέμου. Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις.
Το εργατικό και λαϊκό κίνημα να μπει εμπόδιο στα πολεμοκάπηλα σχέδια τους, να αντιταχθεί στη δράση των ιμπεριαλιστών. Να δυναμώσει το μέτωπο στις εθνικιστικές και φασιστικές αντιλήψεις που σπέρνουν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.
Δυναμώνουμε την πάλης μας, αντιστεκόμαστε. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αγωνίζονται. Στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που κυνηγημένοι από την απελπισία και το θάνατο αναζητούν ειρηνικό καταφύγιο. Απαιτούμε ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας και μέτρα για άμεση μεταφορά τους στα κράτη προορισμού τους με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΞΕΡΙΖΩΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας : Αδικαιολόγητη αναμονή για την καταβολή συντάξεων
Επόμενο άρθρο Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι με 25 συλλήψεις