Ειδήσεις

Κέλλας : Αδικαιολόγητη αναμονή για την καταβολή συντάξεων


Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “τις μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των συντάξεων”.
«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε δρομολογήσει το σύστημα ΑΤΛΑΣ, μια μεταρρύθμιση η οποία ελαχιστοποιούσε την αναμονή των συνταξιούχων, αφού υπήρχε πλέον διασύνδεση του ΙΚΑ και του Γενικού Λογιστηρίου, με το Σύστημα απονομής των επικουρικών συντάξεων καθώς και των ταμείων ΤΕΑΥΕΚ και ΕΤΕΑ.
Σήμερα πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες πολιτών για τις καθυστερήσεις στις καταβολές συντάξεων, με την ανασφάλεια να έχει γίνει πλέον το κυρίαρχο συναίσθημα. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, φέρει βαρύτατες ευθύνες για αυτή την καθίζηση», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

Αναλυτικά τα ερωτήματα των βουλευτών:

1. Ποιο είναι το πλήθος των σε εκκρεμότητα αιτήσεων συντάξεων κυρίων και επικουρικών ανά έτος και ανά Ταμείο;
2. Ποιο είναι το εκτιμώμενο κόστος αναδρομικών συντάξεων ανά Ταμείο;
3. Ποια η εξέλιξη και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων ψηφιοποίησης της ασφαλιστικής ιστορίας των εργαζομένων που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση;
4. Για τα μέτρα και τις δράσεις που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των μεγάλων καθυστερήσεων απονομής των συντάξεων

Προηγούμενο άρθρο Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα του ΕΚΝΛ και της Επιτροπής Ειρήνης σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες