Ειδήσεις

Η Νέα Λάρισα για τα τέλη στο Δήμο


Σε προηγούμενα ΔΣ η Δημοτική αρχή εισηγούνταν και ενέκρινε παρατάσεις εκτέλεσης έργων με το αιτιολογικό ότι «επί 3,4 και 5 μήνες ανάλογα σε περιπτώσεις, δεν πλήρωνε ο Δήμος από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο εκτελεσμένες εργασίες και πιστοποιημένους λογαριασμούς δημοτικών έργων».
Είχε όμως χρήματα (κατά τα λεγόμενα στις απαντήσεις που λάβαμε όταν ερωτήσαμε) αλλά, δεν ήθελε; δεν μπορούσε;
Στο δε ΔΣ της 11/2/2016 , η ΔΑ έφερε και εγκρίθηκε «αναπροσαρμογή των τελών παραχώρησης χρήσης ΚΧ» (τραπεζοκαθισμάτων κά)-δεν το ψηφίσαμε- όπου με μία «δημιουργική … 3ζωνική λογιστική» πανηγύρισε την «μείωση» των τελών (ικανοποιώντας και πάγιο αίτημα του Συλλόγου).
Φυσικά, η «κατά περίπτωση και στοχευμένη» μείωση είχε και … αυξήσεις που δεν αναδείχτηκαν για να ισορροπήσουν τα προσδοκώμενα έσοδα. Είχε και «χαράτσωμα» των πλατειών των χωριών του Δήμου μη λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι, υπάρχουν χωριά χωρίς … μαγαζιά γιατί δεν είναι βιώσιμα. Και … έχουν από πάνω και, έστω αυτό το «μικρό» αλλά σημαντικό «χαράτσι».
Και δεν έφτανε αυτό, ήρθαν τα «ραβασάκια» τον μήνα Φεβρουάριο με την 1ηδόση να λήγει … 31/1/2016!
Ε, είναι κατανοητό μετά ο πανηγυρισμός της ΔΑ για τα «γεμάτα ταμεία του … Σκρουτζ»! Που δεν ξοδεύει τίποτα, που καθυστερεί να πληρώσει, που μειώνει … αυξάνοντας τα τέλη και, βάζει και «το μαχαίρι στο λαιμό» για την πληρωμή.
Και αυτό, από μία ΔΑ που σε μικρό τμήμα της (που διαρκώς υπερισχύει της ανοχής) έχει την εμφανή ιδεοληπτική αντίθεση στους ανθρώπους της αγοράς, στους ανθρώπους της παραγωγής και του καθημερινού μόχθου. Στους επαγγελματίες που αποδίδουν στο Δήμο έσοδα και στην τοπική κοινωνία θέσεις εργασίας και στους μικρομεσαίους Εργολάβους ΔΕ που συνεισφέρουν στο τοπικό ΑΕΠ και δίνουν θέσεις εργασίας.
Εμείς είμαστε ξεκάθαροι:
1. Πραγματική μείωση ΠΑΝΤΟΥ αλλά, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την τρέχουσα αξία και εμπορικότητα κάθε ζώνης καθώς και τα ειδικά χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν την μεγάλη ή μικρή δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων.
2. Κανένα τέλος σε ΚΧ των χωριών του Δήμου.
3. Συνεργασία του Δήμου με τους επαγγελματίες με κίνητρα επιβράβευσης για την συνολική αντιμετώπιση των ζητημάτων της καθαριότητας, της ανακύκλωσης, του φωτισμού και στολισμού σε ειδικές περιόδους, της μικρότερης σε κόστος παροχής των υπηρεσιών τους, της συμμετοχής τους σε ενημέρωση – καμπάνια κοινωνικών ζητημάτων που ο Δήμος προωθεί.
4. Δυνατότητα «κατάληψης και πληρωμής τέλους» όχι σε ετήσια αλλά σε τριμηνιαία βάση

ΚωνσταΝτίνος Διαμάντος
Δημοτικός σύμβουλος
Επικεφαλής Νέας Λάρισας

Προηγούμενο άρθρο Στην 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο O Ν. Παπαδόπουλος για το νέο ΠΑΑ 2014-2020