Ειδήσεις

Κέλλας σε Ξάνθο για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας: αδιανόητη ενέργεια η προκαταβολική αναστολή του


Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, κατέθεσε ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “το έγγραφο – φαξ για αναστολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους των Νοσοκομείων της χώρας, προτού καν ψηφιστεί αυτή, από το κοινοβούλιο”.

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, βρίσκεται κυριολεκτικά εκτός ελέγχου. Είναι δυνατόν ο Υπουργός Υγείας, να αποφασίζει προκαταβολικά, την διακοπή καταβολής του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζομένους των νοσοκομείων, με το σκεπτικό ότι θα έρθει αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση στο μέλλον και να το γνωστοποιεί μάλιστα με φαξ!!! Μιλάμε για πλήρη απαξίωση των εργαζομένων, που κάτω από αντίξοες συνθήκες, συνεχίζουν να προσφέρουν, τον καλύτερό τους εαυτό. Τέτοιες ολοκληρωτικές συμπεριφορές, μόνο η Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση, μπορεί να εφαρμόσει», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

Αναλυτικά η ερώτηση του βουλευτή:

Κύριε Υπουργέ, στις 22/2/2016 αποστείλατε έγγραφο με φαξ (αρ.πρ. 810) προς τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών με την υποχρέωση να ενημερώσουν τα νοσοκομεία αρμοδιότητάς τους, σχετικά με το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρετε ότι ενόψει επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης, καλούνται να αναστείλουν την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 18 του νόμου 4354/2015 (Α 176) ως προς την καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζομένους. Η ανωτέρω διάταξη ψηφίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση μόλις δύο μήνες πριν.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Δύναται ο Υπουργός Υγείας να προκαταλαμβάνει τη βούληση του κοινοβουλίου για επερχόμενη νομοθετική ρύθμιση;
2. Δύναται ο Υπουργός Υγείας να διατάξει αναστολή εφαρμογής διάταξης νόμου με φαξ;
3. Μπορείτε να μας υποδείξετε μία δημοκρατική χώρα στην οποία εφαρμόζεται παρόμοιος τρόπος διακυβέρνησης;
4. Ποια είναι ακριβώς η επερχόμενη νομοθετική ρύθμιση την οποία εσείς ήδη θεωρείτε ψηφισμένη;

Προηγούμενο άρθρο Η Ρένα για την πολιτιστική πρωτεύουσα
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία η ημερίδα για την προστασία και αξιοποίηση του δάσους των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης