Ειδήσεις

ΛΑ.Ε. Λάρισας : Εκατοντάδες πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στα Τέμπη


Εκατοντάδες πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα Τέμπη από το απόγευμα της Τρίτης λόγω του κλεισίματος των ελληνικών συνόρων προς το Βορρά, χωρίς κανέναν σχεδιασμό και μέριμνα από την πλευρά της κυβέρνησης και χωρίς καμία ενημέρωση από την αστυνομία για το τι θα ακολουθήσει από εδώ και στο εξής.
Ο αριθμός τους αλλάζει απροειδοποίητα, στην πλειοψηφία τους είναι νέοι, κυρίως γυναίκες και μικρά παιδιά, εξαθλιωμένοι, πεινασμένοι με πολλά προβλήματα υγείας, που περνούν τη νύχτα τους μέσα στα λεωφορεία ή στο ¨hotspot των Τεμπών¨.
Η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραδομένη στις αποφάσεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ υποτάσσεται και ακολουθεί πλήρως τις αποφάσεις τους και συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας Ευρώπης φρούριο η οποία προσπαθεί να αποτρέψει τις προσφυγικές ροές, που η ίδια, μαζί με άλλους, με την πολιτική της προκάλεσε, μετατρέποντας τη χώρα μας σε αποθήκη ψυχών και σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, η καταπάτηση των διεθνών συνθηκών για τους πρόσφυγες, γίνονται πια επίσημες πολιτικές και στρατηγικές της ΕΕ και η ένταξη της χώρας στη ζώνη Σένγκεν δεν διασφαλίζει κανένα συμφέρον των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στη χώρα μας. Αντίθετα αποτελεί ένα γιγάντιο εργαστήριο επιτήρησης και καταστολής, με ξένες δυνάμεις να αλωνίζουν στα σύνορα της Ελλάδας, μετατρέποντάς τη χώρα μας σε επίσημο προτεκτοράτο και χωματερή ανθρώπινων ψυχών.
Οι συνθήκες και οι αποφάσεις της ΕΕ είναι ιερές και απαραβίαστες μόνον όταν αφορούν μνημόνια, δολοφονικές πολιτικές λιτότητας και κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και της δημοκρατίας, αλλά αποδεικνύονται κουρελόχαρτα μπροστά στην εθνικιστική αναδίπλωση κρατών -μελών της που παραβιάζουν κατάφορα την ευρωπαϊκή αρχή της αλληλεγγύης και διεθνώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των προσφύγων. Ας σκεφτούμε: Ποιος θέλει να ανήκει σε μια τέτοια ΕΕ;
Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους Λαρισαίους-ες πολίτες, γιατρούς, φορείς και τις συλλογικότητες να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο. Καλούμε τους φίλους της ΛΑΕ να παρευρεθούν στην αποψινή ανοιχτή συνέλευση, στις 7:00μμ, στο ΜΕΤΡΟΠΟΛ για την οργάνωση μεταξύ άλλων και τον σχεδιασμό δράσεων προς τους συνανθρώπους μας.

Προηγούμενο άρθρο Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας για τους πρόσφυγες
Επόμενο άρθρο Ο Σύλλογος ατόμων τρίτης ηλικίας Χάλκης έκοψε την πίτα του