Ειδήσεις

Ο Δήμος Λαρισαίων για συγκέντρωση βοήθειας για τους πρόσφυγες


Η Ελλάδα και η Ευρώπη, βρίσκεται αντιμέτωπη μια από τις μεγαλύτερες προσφυγικές κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας. Ολοι μας γινόμαστε καθημερινώς μάρτυρες του δράματος των προσφύγων. Οικογένειες με μικρά παιδιά, βιώνουν τη δική τους «Οδύσσεια», περιπλανώμενοι στους δρόμους, με στόχο να περάσουν τα σύνορα. Ο ελληνικός λαός, από τη πρώτη στιγμή, είτε στα νησιά του Αιγαίου, είτε στον Πειραιά, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και αλλού στέκεται με αλληλεγγύη και ανθρωπισμό στο πλευρό των προσφύγων.

Το πρόβλημα βρίσκεται στην πόρτα μας, με τις συνθήκες που επικρατούν να διαμορφώνουν σκηνικό «ανθρωπιστικής κρίσης».
Με τη σημερινή κατάσταση, καλούμαστε να δώσουμε μάχη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Η ανταπόκριση σας, μετά το πρώτο κάλεσμα που απηύθυνε ο Δήμος για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες είναι πραγματικά συγκινητική. Φορείς, οργανώσεις, συλλογικότητες και μεμονωμένοι πολίτες προσέτρεξαν αμέσως να στηρίξουν, οι πιο πολλοί από το υστέρημά τους, την προσπάθεια για την στήριξη των προσφύγων.
Επί τρεις ημέρες, ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με το Δήμο Τεμπών και άλλους φορείς, ανέλαβε να εφοδιάσει με τρόφιμα, νερό και είδη υγιεινής τους πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα Τέμπη.
Αυτή τη μεγαλειώδη προσπάθεια απαιτείται να τη συνεχίσουμε. Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων απευθύνει έκκληση σε όλους για συνέχιση της η προσπάθειας συγκέντρωσης υλικών πρώτης ανάγκης.

Ειδικότερα χρειαζόμαστε:

– γάλα
– νερό
– τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης (όχι χοιρινό κρέας)
– Ειδη ατομικής υγιεινής γυναικών- πάμπερ – χαρτί υγείας – αντισηπτικά κ.λ.π.).

Οποιαδήποτε βοήθεια είναι σημαντική ώστε να δείξουμε έμπρακτα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας. Επιβάλλεται να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουμε το ανθρώπινο καθήκον μας.
Όσοι θα ήθελαν να βοηθήσουν στην προσπάθεια μας μπορούν να απευθύνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δ. Λαρισαίων (Μανωλάκη 9-11) τηλ. 2410-255876 και στο Συμβουλευτικό Σταθμό Κοινωνικών Δομών του Δ. Λαρισαίων (τηλ. 2410-680220, 2410-680243 κιν. 6944873565)

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσού Γ. για το προσφυγικό ζήτημα
Επόμενο άρθρο Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας για τους πρόσφυγες