Ειδήσεις

Προοπτικές ευρύτερης συνεργασίας Λάρισας- Ρίμπνικ Πολωνίας


Οι προοπτικές για περαιτέρω πολυεπίπεδη συνεργασία μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων Λάρισας και Ρίμπνικ της Πολωνίας σε οικονομικό, τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο, ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Λάρισα της πρέσβειρας της Πολωνίας στην Ελλάδα κ. Αννα Μπαρμπάζακ και του δημάρχου του Ρίμπνικ κ. Πιοτρ Κουτζέρα.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης και των επατφών προέκυψαν και δίαυλοι επαφής και συνεργασιών οικονομικού ενδιαφέροντος μεταξύ επιχειρήσεων των δυο περιοχών, αφού στην αντιπροσωπεία της Πολωνικής πόλης μετείχε και ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων του Ρίμπνικ κ. Αντρζέη Πολάτζι.
Ειδικότερα, η Πολωνική αντιπροσωπεία, έγινε δεκτή το πρωί της Τετάρτης. από το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάνη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Τάχο και στελέχη της δημοτικής Αρχής.
Ο κ. Καλογιάννης καλωσόρισε την πρέσβειρα της Πολωνίας στην Ελλάδα, το δήμαρχο του Ρίμπνικ και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, τονίζοντας τις στενές σχέσεις μεταξύ των δυο πόλεων και τις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας τους.
Από την πλευρά της η κ. Μπαρπάζακ, ως νέα πρέσβειρα της Πολωνίας στη χώρα μας, επεσήμανε τις δυνατότητες σύσφιξης της συνεργασίας τονίζοντας πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή. Στις στενές σχέσεις Λάρισας και Ρίμπνικ, αναφέρθηκε και ο δήμαρχος της Πολωνικής πόλης κ. Πιοτρ Κουτζέρα, ο οποίος εξέφρασε τη βούληση του να ενισχυθούν οι δεσμοί των δυο πόλεων πέραν των πολιτιστικών ανταλλαγών, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή δώρων, μεταξύ των δυο αντιπροσωπειών.

Παρουσίαση
Ακολούθως στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων, πραγματοποιήθηκε από τους δυο δημάρχους παρουσίαση των πόλεων τους.
Στο πλαίσιο της παρουσίας της η πρέσβειρα της Πολωνίας, απευθυνόμενη στους παριστάμενους εκπροσώπους του Δήμου και των παραγωγικών φορέων ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και εξέφρασε την χαρά της και την αισιοδοξία της για τη συνεργασία των δυο πόλεων αλλά και την υλοποίηση ιδεών, σε ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση, τον τουρισμό αλλά και τις οικονομικές συμφωνίες μεταξύ επιχειρήσεων.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Καλογιάννης τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκησης μπορεί κε του θεσμικού της ρόλου να αποβεί καταλύτης συνεργασιών μεταξύ παραγωγικών φορέων με οφέλη και για τις δυο πλευρές.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, οποίο θυμήθηκε ότι η έναρξη των διαδικασιών για τη αδελφοποίηση Λάρισας και Ρίμπνικ ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της θητείας του στη προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην παρουσίαση έγινε παρουσίαση των δυο πόλεων από τους δημάρχους αλλά και από τον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων του Ρίμπνικ. Μετά την παρουσίαση έγιναν επιμέρους συναντήσεις εκπροσώπων παραγωγικών φορέων και επιχειρήσεων.
Στην συνάντηση μετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γρ. Παπαχαραλάμπους, ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Βελλησαο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δημ. Αδάμ, η περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Ελένη Αναστασοπούλου, η διευθύντρια του ΣΘΕΒ κ. Ελ. Καματέρη, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας κ. Ειρήνη Παπαιωάννου, η προισταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Στ. Σδρόλια, το μέλος του Δ.Σ. της Εμπορικού Συλλόγου κ. Ελένη Λιάγκουρα, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Κεντρικής Ελλάδας κ. Τ. Γούσιος, εκπρόσωποι επιχειρήσεων, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Στον «κόμβο Ρίμπνικ»- Ξεναγήσεις
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων και των συζητήσεων ακολούθησε η τοποθέτηση πινακίδας στον «κόμβο Ρίμπνικ» στη συμβολή των οδών Κίρκης και Μανδηλαρά
Τέλος, η πρέσβειρά της Πολωνίας και η αντιπροσωπεία του Ρίμπνικ ξεναγήθηκαν στο Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας και στο Διαχρονικό Μουσείο.

Προηγούμενο άρθρο Διήμερες πνευματικές εκδηλώσεις στη Νίκαια του Δ. Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Προετοιμάζονται περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμοι για τα έργα του νέου ΕΣΠΑ