Ειδήσεις

Διήμερες πνευματικές εκδηλώσεις στη Νίκαια του Δ. Κιλελέρ


Η Δημοτική βιβλιοθήκη Νίκαιας του δήμου Κιλελέρ σε συνεργασία με τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας και την κυρία Αλεξάνδρα Μητσιάλη φιλόλογο-συγγραφέα διοργάνωσαν σεμινάριο-διδακτική πρόταση με θέμα «Ανθρώπινη δουλεία». Μια πρόταση για ερευνητική εργασία ή πολιτιστικό πρόγραμμα στο γυμνάσιο και το λύκειο.
Το σεμινάριο αφορούσε καθηγητές γυμνασίου και λυκείου και είχε σαν στόχο να οπλίσει τους εκπαιδευτικούς με ακόμα περισσότερα εργαλεία στη προσπάθειά τους να προβληματίσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες πάνω στο θέμα αυτό και σε μια σειρά άλλων θεμάτων με τα οποία συνδέεται.
Αξιοποιώντας ντοκιμαντέρκαι ταινίες, τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος και της δημιουργικής γραφής, δημοσιογραφικά ιστορικά και λογοτεχνικά κείμενα η διδακτική αυτή πρόταση φιλοδοξεί να ανοίξει γόνιμα αυτή την προβληματική μέσα στη σχολική τάξη. Το σεμινάριο ήταν δωρεάν και πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του πολιτιστικού κέντρου Νίκαιας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Ε. Αναστασοπούλου διευθύντρια περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ο Ι. Καψάλης διευθυντής Β/άθμιας εκπαίδευσης, η Σ. Καστανίδου υπεύθυνη συμβουλευτικού σταθμού νέων της διεύθυνσης Β/άθμιας εκπαίδευσης, η Η. Οικονομάκη υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της ίδιας διεύθυνσης,η Ζ. Χατζούλη διευθύντρια γυμνασίου Νίκαιας, εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της Νίκαιας, επιτροπή εθελοντών της βιβλιοθήκης Νίκαιας και πολλοί καθηγητές.
Την επόμενη ημέρα η δημοτική βιβλιοθήκη Νίκαιας σε συνεργασία με τη διεύθυνση, τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Νίκαιας φιλοξένησαν την κυρία Μητσιάλη η οποία έχει τιμηθεί με το κρατικό βραβείο νεανικού λογοτεχνικού βιβλίου 2014 για το έργο «Θα σε σώσω ό,τι και αν γίνει». Το βιβλίο πραγματεύεται το καυτό θέμα της σύγχρονης δουλείας και το εμπόριο παιδιών και εφήβων. Η συγγραφέας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους μαθητές με απώτερο στόχο να προβληματιστούν και να ευαισθητοποιηθούν για τα θεμελιώδη θέματα της ανθρώπινης εκμετάλλευσης, του κοινωνικού αποκλεισμούκαι της πάλης του ανθρώπου αποκατάσταση της δικαιοσύνης με οδηγό τα ιδανικά την αγάπη και τη φιλία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του γυμνασίου Νίκαιας. Όλες οι δράσεις έγιναν υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ.

Προηγούμενο άρθρο Γ.Σ. και κοπή πίτας από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Καστρί Λουτρό
Επόμενο άρθρο Προοπτικές ευρύτερης συνεργασίας Λάρισας- Ρίμπνικ Πολωνίας