Ειδήσεις

Δήλωση Ντ. Διαμάντου για το δημοτικό οικόπεδο επί της Παπαναστασίου


Στο τελευταίο ΔΣ (11/2/2016) σε ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο σχετικά με το δημοτικό οικόπεδο επί της οδού Παπαναστασίου, στην Κεντρική πλατεία της πόλης μας : 1.«Αν, πότε και υπό ποιους όρους παραχωρήθηκε προς χρήση το δημοτικό οικόπεδο». Δυστυχώς, η απάντηση ήταν «ποτέ».
Τη στιγμή όμως που, και ο εργολάβος του παρακείμενου έργου το χρησιμοποιεί διαρκώς αλλά, και παρατηρήθηκε χρήση κατά τη διάρκεια των εορτών από τον ιδιώτη των παιχνιδιών της πλατείας.
Κατά συνέπεια, γίνεται χρήση κατά «παραχώρηση ή ανοχή» ενός δημοτικού χώρου χωρίς νόμιμες διαδικασίες.

2. Αν υπάρχει σχεδιασμός αξιοποίησης (μόνιμος ή έστω προσωρινός) του σημαντικού αυτού οικοπέδου ώστε, και η άσχημη αισθητική εικόνα της περίφραξης με τα τσίγκια να εκλείψει.
Η απάντηση ήταν «δεν έχουν σκοπό να προχωρήσουν στην ανέγερση ενός νέου Δημαρχείου διότι, και η δύσκολη οικονομική κατάσταση δεν το επιτρέπει αλλά, και ο Δήμος είναι καλυμμένος σε ότι αφορά χώρους εθιμοτυπίας».
Συμφωνούμε στην άποψη αυτή.
Η «αποκάλυψη» στη συνέχεια όμως, της «αξιοποίησης του οικοπέδου ως χώρο στάθμευσης για τα αυτοκίνητα του Δήμου που έρχονται για λίγη ώρα στο Δημαρχείο καθώς και για δίκυκλα» μας άφησε … άφωνους!
ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ απόλυτα με μία τέτοια πράξη.
Προτείνουμε ο Δήμος να δεσμεύσει επί της οδού Δραγούμη (από την πλευρά του κληροδοτήματος Καρανίκα που ο Δήμος το ανακατασκευάζει για να στεγάσει δημοτικές υπηρεσίες και τα γραφεία των δημοτικών παρατάξεων) 3 θέσεις «βραχείας στάθμευσης» των δημοτικών αυτοκινήτων και 5 θέσεις «στάθμευσης» (μία ανά κάθε δημοτική παράταξη).
Προτείνουμε επίσης, ο Δήμος να φέρει επιτέλους (το έχουμε ζητήσει από την αρχή της θητείας) το θέμα των 2 δημοτικών χώρων στάθμευσης (που παραχωρήθηκαν στο παρελθόν) ώστε, να επανεξετάσουμε το ζήτημα αυτό.
Προτείνουμε ο Δήμος να αναζητήσει άμεσα πρόσφορους τρόπους επίλυσης του ζητήματος της στάθμευσης των δικύκλων.
3. Για την προσωρινή έστω αξιοποίηση του οικοπέδου προτείνουμε αυτό να προκύψει μετά από μία διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς (Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, ΤΕΕ) καθώς και με ανοικτή διαδικασία κατάθεσης σκέψεων και προτάσεων. Προφανώς η στόχευση θα πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση των παιδιών και άλλων κοινωνικών ή πολιτιστικών – ψυχαγωγικών αναγκών. Αλλά, και η αισθητική της όποιας παρέμβασης θα πρέπει να αναβαθμίζει την Κεντρική πλατεία της πόλης μας.
4. Επειδή δε, η πέριξ της Κεντρικής πλατείας εικόνα των κτιρίων και των όψεων είναι ανεπίτρεπτη για μία «εν δυνάμει Πολιτιστική Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα» προτείνουμε να αναλάβει ο Δήμος την πρωτοβουλία για ολική αισθητική και ενεργειακή μεταμόρφωση της εικόνας, σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες και με τη χρήση χρηματοδοτικών Ευρωπαϊκών εργαλείων που θα διευκολύνει οικονομικά την προσπάθεια αυτή.

ΚωνσταΝτίνος Διαμάντος
Δημοτικός σύμβουλος
Επικεφαλής Νέας Λάρισας

Προηγούμενο άρθρο Ο Ν. Παπαδόπουλος για τους πολιτικούς συνταξιούχους Δημοσίου
Επόμενο άρθρο Μάξιμος : Αποσύρετε την απόφαση για τις εργαστηριακές εξετάσεις