Πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα η εκδήλωση για τη στήριξη του μητρικού θηλασμού


Στα πλαίσια της παγκόσμιας καμπάνιας για την προώθηση και στήριξη του μητρικού θηλασμού, οι μαίες του Κέντρου Υγείας Γόννων, Πραβίτα Αργυρώ και Οικονόμου Χρυσάνθη πραγματοποίησαν τις παρακάτω δράσεις :

Στις 20 Οκτώβρη 2015 σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Γόννων διαβάστηκαν παραμύθια, προβλήθηκαν βίντεο και εικόνες από θηλαστικά ζώα και παίξανε κουκλοθέατρο.

Στις 3 Νοέμβρη στο Δημοτικό Σχολείο Γόννων, οι παιδικές ψυχές εκφράστηκαν μέσα από τις ζωγραφιές, τα ποιήματα και τα παραμύθια και ανέδειξαν την μεγάλη αξία του μητρικού θηλασμού.

Η δράσεις των μαιών του Κ. Υ. Γόννων ολοκληρώθηκαν με την εκδήλωση την Κυριακή, 08 Νοέμβρη, στο Δημοτικό Κατάστημα Γόννων.

Την εκδήλωση άνοιξε η μαία Πραβίτα Αργυρώ, η οποία ευχαρίστησε για την οργάνωση των εκδηλώσεων, τη Διεύθυνση του Κ.Υ., τους δασκάλους και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Γόννων αλλά και τις κυρίες Φλώρα Γουγουλιά και Δάφνη Χαλκιά επισκέπτρια υγείας στον Εύοσμο, οι οποίες έγραψαν παραμύθια για το σκοπό αυτό και διαβάστηκαν στους μαθητές του σχολείου.

Στη συνέχεια χαιρετισμούς στην εκδήλωση έκαναν, ο Διευθυντής του Κ.Υ.Γ., Παναγιώτης Πιτσίλκας, η Διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου, Ντίνα Μπούτου, η παιδίατρος του Κ.Υ.Γ., Κατερίνα Κουκουτσά και η δημοτική σύμβουλος, Γεωργία Τσιόπα.

Ακολούθησαν οι ομιλίες της μαίας, Πραβίτα Αργυρώς με θέμα «Ο μητρικός θηλασμός μέσα από την τέχνη» και της μαίας, Οικονόμου Χρυσάνθης με θέμα «Ο μητρικός θηλασμός».

Στη συνέχεια τα παιδιά του δημοτικού παρουσίασαν τις εργασίες τους με θέμα τον θηλασμό και οι οποίες αφορούσαν κείμενα, ποιήματα και ζωγραφιές που είχαν ετοιμάσει τα ίδια τις προηγούμενες μέρες.

Ρεπορτάζ – φωτογραφίες : Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς

https://dzg10.blogspot.gr/2015/11/blog-post_48.html

Προηγούμενο άρθρο Στη έδρα του Δήμου Τεμπών ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης
Επόμενο άρθρο Κ.Κολλάτος :Οικιστικό και κοιλαδα των Τεμπών