Ομιλία Κέλλα στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα


Με ένα σχόλιο για τα όσα δήλωσε για τη γενοκτονία των Ποντίων ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης ξεκίνησε την ομιλία του επί του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα προαπαιτούμενα ο κ. Χρήστος Κέλλας, σημειώνοντας με νόημα πως «ο Υπουργός Παιδείας της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αφαίρεσε από το βιβλίο Ιστορίας το κεφάλαιο του ποντιακού Ελληνισμού». «Για πρώτη φορά Υπουργός Ελληνικής Κυβέρνησης αμφισβητεί την γενοκτονία των Ποντίων. Μήπως τελικά βρισκόμαστε μπροστά σε κάποιο σχέδιο που εξελίσσεται ερήμην της Βουλής;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ.

 

«Εξοντώνετε τους αγρότες»

Στη συνέχεια, αναλύοντας τις προβλεπόμενες διατάξεις του νομοσχεδίου ο κ. Κέλλας, μίλησε για «εξόντωση του αγροτικού κόσμου». «Η πρώτη ρύθμιση αφορά την κατάργηση του αγροτικού πετρελαίου. Είναι ένα καίριο χτύπημα στην πρωτογενή παραγωγή, για την οποία όλοι σε αυτή την αίθουσα συμφωνούμε ότι είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης ώστε να βγούμε από την οικονομική κρίση. Έχετε εξουθενώσει τους αγρότες με την αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια. Ακολουθούν η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης από 13% σε 20% και στο 26% το 2016. Υπερτριπλασιάζετε τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, αυξάνετε την προκαταβολή φόρου από το 27,5% στο 100%, φορολογείτε και τις επιδοτήσεις από το πρώτο ευρώ και τώρα καταργείτε και το αγροτικό πετρέλαιο. Αυτά δεν υπήρχαν επί των ημερών μας. Και επί τη ευκαιρία, τι θα γίνει με την ενιαία συνδεδεμένη, τι θα γίνει με το αγροτικό πετρέλαιο του περασμένου έτους ; Αυτά είναι τα αποτελέσματα της περήφανης διαπραγμάτευσης ; Ή μήπως ισχύει αυτό που είπε ξεκάθαρα ο κ. Σταθάκης στον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακοποιών  «είμαστε υπό καθεστώς επιτήρησης, μας δίνουν 100 δις, θα δώσουμε στεγνά κάποιες κοινωνικές τάξεις». «Είστε υπερήφανοι γι’ αυτό;», αναρωτήθηκε ο Λαρισαίος πολιτικός

 

«Καταδικάζετε την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

«Εσείς συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν αγωνιζόσασταν επί 20 χρόνια ως αντιπολίτευση για την αυτοτέλεια των ΟΤΑ ;  Και τώρα τι ; Την περασμένη εβδομάδα το Υπουργείο Οικονομικών ανέλαβε την διαχείριση των οικονομικών των περιφερειών, ενώ τώρα στην ουσία υποβαθμίζετε ή μάλλον ακυρώνετε τον ρόλο των περιφερειακών συμβουλίων και των περιφερειών, προσπαθώντας να ελέγξετε την διαδικασία αναθεώρησης των ΠΕΣΔΑ, και τα καθιστάτε υποχείρια της κεντρικής διοίκησης. Τι σημαίνει ότι το περιφερειακό συμβούλιο υιοθετεί την άποψη του υπουργού ; Άρα αυτός αποφασίζει. Η εφαρμογή του μνημονίου αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ σας έχει ήδη αλλοτριώσει και τελείτε σε πλήρη ιδεολογική σύγχυση», τόνισε ο Λαρισαίος βουλευτής αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για την ΤΑ.

«Δείξτε ευαισθησία στους Πολύτεκνους»

«Έχετε καταργήσει τα προνοιακά επιδόματα, καταργείτε το ΕΚΑΣ, από προχθές υπάρχει δυνατότητα πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, και επικρατεί αλαλούμ στο ασφαλιστικό με αναδρομική περικοπή συντάξεων ακόμη και κάτω των 1.000 ευρώ. Μήπως τουλάχιστον είναι η ευκαιρία να δείξετε μια ελάχιστη ευαισθησία στους πολύτεκνους, ώστε να δικαιούνται μεταγραφή, χωρίς να εμπίπτουν στο ποσοστό του 15%;», σημείωσε ο κ. Κέλλας, ο οποίος στη συνέχεια άσκησε δριμεία κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης να μην δώσει υποτροφίες στους άριστους φοιτητές. «Πληροφορούμαστε επίσης, ότι το ΙΚΥ για το 2015 δεν θα δώσει υποτροφίες και βραβεία σε φοιτητές που διακρίθηκαν στις εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, διότι δεν υπάρχουν πιστώσεις. Δεν είναι οι πιστώσεις το θέμα, αλλά το ότι έχετε σοβαρό πρόβλημα, έχετε εμμονή, με την αριστεία, είναι για σας ρετσινιά. Πως είναι δυνατόν να υπάρχουν πιστώσεις για άλλους διορισμούς, για άλλες θέσεις που προκηρύσσετε και όχι για τους ολίγους αρίστους;»

«Νομίζω ότι σας ανέφερα πολλά σημεία του νομοσχεδίου αυτού, που με εμποδίζουν να δώσω την θετική ψήφο μου σε αυτό. Ο ελληνικός λαός πληρώνει πλέον ακριβά τα πειράματα και την ασχετοσύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με το επιχείρημα ότι δεν συμφωνούμε, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε, γιατί είναι δέσμευση της χώρας, δεν θα εξαπατάτε για πολύ καιρό ακόμη τους πολίτες. Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Εμείς θα ψηφίζουμε ό, τι θεωρούμε σωστό, αλλά εσείς έχετε την ευθύνη και η ευθύνη αυτή  κύριοι της κυβέρνησης είναι πολύ μεγάλη και σας βαρύνει εξ ολοκλήρου», κατέληξε ο κ. Κέλλας.

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος : Η γλώσσα έχει κοινωνικές και εθνικές διαστάσεις
Επόμενο άρθρο Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου