Ερώτηση Κέλλα για τα οικογενειακά επιδόματα


Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα την  καταβολή των Οικογενειακών Επιδομάτων του ΟΓΑ κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, ζητώντας να μάθει την ακριβή ημερομηνία πληρωμής τους.

Ο κ. Κέλλας δήλωσε σχετικά:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρωταγωνιστεί στο θρίλερ που φέρει τον τίτλο ‘χαράτσι στα πάντα’, ενός θρίλερ επεισόδια του οποίου παρακολουθεί έντρομος καθημερινά ο ελληνικός λαός. Το τελευταίο επεισόδιο έχει ως υπόθεσή, τα οικογενειακά επιδόματα για τα οποία κανείς δεν γνωρίζει τον λόγο για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα και πότε τελικά θα καταβληθούν. Η κυβέρνηση οφείλει – και σ’ αυτό το ζήτημα – εξηγήσεις, καθώς είναι για μια ακόμη φορά πολιτικά ανακόλουθη».

Αναλυτικά η ερώτηση

Κύριε Υπουργέ,

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό επικρατεί στους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ μετά τις δηλώσεις σας σε πρωινή εκπομπή για την μη καταβολή του επιδόματος ούτε σήμερα και εκφράζοντας τις επιφυλάξεις για το εάν τελικά θα δοθούν τα επιδόματα την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

Επίσης ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας  Ανδρέας Νεφελούδης συνέχισε στον ίδιο ρυθμό δηλώσεων  και συγκεκριμένα τόνισε ότι η ημερομηνία καταβολής δεν μπορεί να είναι συγκεκριμένη.

Η κοινωνική αλληλεγγύη την οποία και διακηρύσσατε στις προγραμματικές σας δηλώσεις  για την στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων φαίνεται ότι αποτελεί πλέον παρελθόν για την κυβέρνηση σας καθώς  παρατηρείτε για μια ακόμη φορά αναβλητικότητα απέναντι στον φτωχό κόσμο που περιμένει τα επιδόματα του ΟΓΑ.

Κατόπιν όλων αυτών, ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ:

 

  1. Ποια η ακριβής ημερομηνία που πρόκειται να καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ;
  2. Εγγυάστε για την προβλεπόμενη καταβολή των επιδομάτων στους δικαιούχους τους;

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος : H προσπάθεια της κυβέρνησης θυμίζει Σίσυφο
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Παρεμβάσεις, κινήσεις, συσπειρώσεις