Μάξιμος : H προσπάθεια της κυβέρνησης θυμίζει Σίσυφο


«Ευχής έργο θα είναι η προσπάθεια αυτή που θυμίζει Σίσυφο, 5 χρόνια μέσα στα μνημόνια, να έχει μια ευτυχή κατάληξη.Για να έχει, όμως, ευτυχή κατάληξη δεν αρκούν τα προαπαιτούμενα, θα πρέπει η κυβέρνηση να τολμήσει και νέες μεταρρυθμίσεις, να ξεπεράσει ιδεοληψίες, αγκυλώσεις του παρελθόντος, όπως η ποινικοποίηση του κέρδους, του επιχειρείν». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλοςκληθείς να σχολιάσει «αν από τα μέτρα που έρχονται, προκύπτει και ελπίδα ή μόνο πόνος»(σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Realfmκαι sτον δημοσιογράφο κ. Νίκο Χατζηνικολάου).

Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι με «με αντιλήψεις κρατισμού, όπως αυτές που φαίνεται ότι επικρατούν στην κυβέρνηση δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση.Θα πρέπει να εμπιστευτούμε και πάλι την ιδιωτική πρωτοβουλία, τον ιδιωτικό τομέα, να δοθούν κίνητρα για να υπάρξει επιχειρηματική δράση στη χώρα» ενώ πρόσθεσε ότι «η ΝΔ είναι εδώνα στηρίζει κάθε θετικό». Ωστόσο επισήμανε ότι«οι ιδεολογικές αγκυλώσεις και οι εμμονές που έχει αυτή η κυβέρνηση, που φανήκαν ακόμη και με το τελευταίο αυτό κραυγαλέο παράδειγμα με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, δείχνουν πως δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.Δεν μπορεί να θεωρούνται ότι ανήκουν στην πλουτοκρατία δεκάδες, εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που στέλνουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια, σε ξένες γλώσσες ή και τα χιλιάδες παιδιά που πηγαίνουν σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια από μικρομεσαίες, μεσαίες οικογένειες που επιδιώκουν κάτι καλύτερο για τη μόρφωσήτους».

Σχετικά με την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ, ο κ. Χαρακόπουλος υπενθύμισε ότι ήταν«από τους βουλευτές που μειοψήφησαν μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιανουαρίου στην Κ.Ο. που πραγματοποιήθηκε, όταν ζητήσαμε τότε να ξεκινήσει συνεδριακός διάλογος όπου θα τεθούν όλα τα ζητήματα και αυτό της ηγεσίας.Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε, δεν ήμασταν πλειοψηφικό ρεύμα στην προηγούμενη Κ.Ο. της ΝΔ.Αν τότε είχαμε προχωρήσει με γενναία και γρήγορα βήματα σε συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας ίσως ήταν διαφορετική η πορεία των πολιτικών πραγμάτων. Ίσως να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, καθώς το «Ναι» δεν είχε ουσιαστικά φυσικό ηγέτη της όλης προσπάθειας. Ίσως να ήταν διαφορετικό και το αποτέλεσμα των εκλογών του Σεπτεμβρίου».

Ο Θεσσαλός πολιτικός υποστήριξε ότι «μέχρι στιγμής η όλη προεκλογική εκστρατεία έχει χαρακτηριστικά καλλιστείων και αυτό δεν τιμά κανέναν και ιδιαίτερα ενοχλεί τον κόσμο της ΝΔ». Γι’ αυτό πρότεινε «έστω και τώρα να γίνει μια Εθνική Συνδιάσκεψη όπου να έρθουν οι 4 υποψήφιοι αρχηγοί και να μιλήσουν στα στελέχη της ΝΔ και διά αυτών στην ελληνική κοινωνία, σε όσους αγωνιούν για το μέλλον της ελληνικής, ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς και να τοποθετηθούν παρουσιάζοντας τις θέσεις τους για το αύριο».

Σχετικά με την υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα ανέφερε ότι «η ΝΔ είναι ένα κατεξοχήν κοινοβουλευτικό κόμμα. Εκ των πραγμάτων είναι μια εγγενής αδυναμία το κόλλημα εκλογιμότητας ως βουλευτού, που έχει ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο περιφερειάρχης της Κ. Μακεδονίας.Τον άκουσα να λέει ότι θα προτείνει δύο αντιπροέδρους στο κόμμα, προκειμένου να ξεπεραστεί έτσι αυτό το πρόβλημα. Αφού έκανε αυτό το βήμα, νομίζω ότι οφείλει να  δημοσιοποιήσει και τα πρόσωπα που θα προτείνει ως αντιπροέδρους.Στην Αμερική, όπως ξέρετε, ο υποψήφιος πρόεδρος γνωστοποιεί στους πολίτες πριν από τις εκλογές ποιος θα είναι ο αντιπρόεδρος στην περίπτωση εκλογής του.Νομίζω ότι αφού έκανε αυτό το βήμα, θα πρέπει να προτείνει ποιοι θα είναι οι δύο αντιπρόεδροι που θα τον συνεπικουρούν στο έργο του αν εκλεγεί αρχηγός.

Και ομοίως και οι άλλοι υποψήφιοι αρχηγοί εάν προτίθενται να κάνουν χρήση αυτής της δυνατότητας που τους δίνει το καταστατικό να ορίσουν αντιπροέδρους, καλό είναι να το πούνε για να το γνωρίζουμε.Πιστεύω ότι ο κόσμος που ενδιαφέρεται για το αύριο της ΝΔ θα πρέπει να γνωρίζει πριν φτάσει στην κάλπη και τις πολιτικές θέσεις και την ομάδα του υποψήφιου αρχηγού με την οποία προτίθεται να αλλάξει τη ΝΔ για να αλλάξει τη χώρα».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα Ρ. Καραλαριώτου για την επέτειο της απελευθέρωσης
Επόμενο άρθρο Ερώτηση Κέλλα για τα οικογενειακά επιδόματα