Μάξιμος: Με ενότητα για δυναμική επανεκκίνηση της ΝΔ


«Προϋπόθεση της ανασύνταξης των δυνάμεων της παράταξης είναι η επίτευξη της ενότητας όλων όσων βρισκόμαστε στους κόλπους της, αφήνοντας πίσω τις όποιες προσωπικές ή φατριαστικές τακτικές. Η εκλογή του νέου αρχηγού, τόσο κατά τη διαδικασία όσο και στη συνέχεια θα πρέπει να συντείνει σε αυτό το στόχο». Τα παραπάνω τονίζει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 41 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η δήλωση του Θεσσαλού πολιτικού έχει ως εξής:

«Για 41 συναπτά έτη, η ΝΔ, η παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στις 4 Οκτωβρίου του μακρινού ήδη 1974, έχει βάλει την ανεξίτηλη σφραγίδα της στην ιστορία του τόπου. Από το ξεκίνημά της, χάριν στη συνετή και αποφασιστική πολιτική του Εθνάρχη, αποκατέστησε τη δημοκρατία και επέβαλε τη συμφιλίωση. Και επίσης, χάρη στην οξυδέρκεια και στο κύρος του πρώτου της ηγέτη, η ΝΔ, σε πείσμα του λαϊκισμού, έβαλε την Ελλάδα στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Και σε όλη την μετέπειτα πορεία της, η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, είτε από τη θέση της κυβέρνησης, είτε από αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπερασπίσθηκε το όραμα μιας ευημερούσας, δημοκρατικής και ευρωπαϊκής Ελλάδας. Εξέφρασε τις ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, τις αρχές της ελεύθερης οικονομίας με παράλληλη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και στηρίχθηκε στα πλέον δυναμικά κοινωνικά στρώματα, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους αγρότες, στους ανθρώπους του επιχειρείν, στους απλούς εργαζόμενους, στη μεγάλη μεσαία τάξη. Παρέμεινε έτσι, έως και τώρα, η κυρίαρχη δύναμη που αναχαίτιζε και διόρθωνε τις ανεύθυνες και καταστροφικές πολιτικές του λαϊκισμού.

Η ελληνική κεντροδεξιά σήμερα βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής. Η παρατεταμένη βαθιά οικονομική κρίση και η κρίση πολιτικής αξιοπιστίας, που επέτρεψε την εκλογική κατίσχυση των δυνάμεων του λαϊκισμού, του κρατισμού και αποτυχημένων ιδεολογημάτων του χθες, επιβάλλει μια νέα δυναμική επανεκκίνηση της ΝΔ. Προϋπόθεση της ανασύνταξης των δυνάμεων της παράταξης είναι η επίτευξη της ενότητας όλων όσων βρισκόμαστε στους κόλπους της, αφήνοντας πίσω τις όποιες προσωπικές ή φατριαστικές τακτικές. Η εκλογή του νέου αρχηγού, τόσο κατά τη διαδικασία όσο και στη συνέχεια θα πρέπει να συντείνει σε αυτό το στόχο. Παράλληλα, η παράταξή μας οφείλει να βρει και πάλι, έπειτα από λανθασμένες επιλογές του πρόσφατου παρελθόντος, το νήμα που θα τη συνδέσει με τα κοινωνικά στρώματα που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της παραγωγικής μας δραστηριότητας και ήταν ανέκαθεν οι στυλοβάτες της κεντροδεξιάς.

Οι πολίτες αναμένουν πολλά από το κόμμα της ΝΔ, είτε ως αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα, είτε ως κυβέρνηση αύριο –και αυτό το αύριο, δεδομένων των οδυνηρών ημερών που μας περιμένουν, ίσως δεν είναι πολύ μακριά. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τους απογοητεύσουμε».

Προηγούμενο άρθρο Προτάσεις του ΣΘΕΒ για το αναπτυξιακό νόμο
Επόμενο άρθρο Κέλλας για τη γενοκτονία: Τιμούμε τη μνήμη τους, δεν ξεχνούμε την ιστορία μας