Δήλωση Μάξιμου για την προκήρυξη εκλογών


Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς να σχολιάσει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι δυνάμεις του ανεύθυνου λαϊκισμού και της ασύστολης δημαγωγίας, αφού υφάρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού χρησιμοποιώντας το ψεύδος του αντιμνημονιακού αγώνα και τις κούφιες υποσχέσεις, επί επτά μήνες επιδόθηκαν σε μια τυχοδιωκτική και ολέθρια πολιτική. Και αφού τα ψέματά τους εξαντλήθηκαν, αφού οι αντιμνημονιακές τους μάσκες κατέπεσαν, αφού φόρτωσαν τη χώρα με ένα 3Ο μνημόνιο, με μέτρα σκληρά και ασήκωτα, μας οδηγούν και πάλι σε εκλογές. Και το κάνουν γνωρίζοντας ότι αυτό που έχει ανάγκη η οικονομία είναι η αποκατάσταση του αισθήματος εμπιστοσύνης.

Αντ’ αυτού, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει για μια ακόμη φορά τον τακτικισμό αντί του εθνικού συμφέροντος. Μετά τη βαρουφάκεια δημιουργική ασάφεια και το ακατανόητο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, τώρα επιλέγει τον δρόμο των εκλογών. Και αυτό μόνο και μόνο για να δώσει λύση στο εσωκομματικό πρόβλημα του αλληλοσπαραγμού των πρώην συντρόφων και των διαφόρων συνιστωσών. Μια λύση την οποία αδυνατεί να επιβάλει ο άβουλος και αναποφάσιστος, απλώς πρωθυπουργεύων, όπως αποδείχτηκε, κ. Τσίπρας.

Ελπίζουν, επιπλέον, οι καιροσκόποι του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι πολίτες θα τους χαρίσουν και πάλι την εκλογική πρωτιά, πριν καταλάβουν την καταστροφή που έχουν επιφέρει στη χώρα. Τους πληροφορούμε, όμως, ότι είναι πια πολύ αργά γι΄ αυτούς. Γιατί ο ελληνικός λαός έμαθε για τα καλά, και δυστυχώς με υψηλότατο τίμημα, τι σημαίνει “πρώτη φορά Αριστερά” στην κυβέρνηση και γι’ αυτό στις επικείμενες εκλογές θα το μετατρέψει σε ένα πανηγυρικό “τελευταία φορά Αριστερά”. Στις εκλογές οι πολίτες θα βάλουν οριστικό τέλος στον εφιάλτη που ζήσαμε. Θα επιλέξουν τις δυνάμεις της λογικής και της υπευθυνότητας, τις δυνάμεις που θα μπορέσουν να επουλώσουν τις βαθιές πληγές που προκάλεσε στη χώρα ο λαϊκισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, τις δυνάμεις που μπορούν να ξαναφέρουν το αίσθημα ασφάλειας και αισιοδοξίας στην ελληνική κοινωνία».

Προηγούμενο άρθρο Γιορτή Κρασιού & Αμπελιού στη Ραψάνη
Επόμενο άρθρο Κέλλας για εκλογές: Ο λαός θα κλείσει την αριστερή παρένθεση