Σημεία συνέντευξης του Βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου


 Μήπως προετοιμάζουν κλίμα χρεοκοπίας;

«Πραγματικά είναι απορίας άξιον: Μέχρι πρότινος, υποτίθεται ότι όλες αυτές οι θυσίες στις οποίες έχει υποβληθεί ο ελληνικός λαός, εδώ και 22 μήνες, στόχο είχαν να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία. Μάλιστα, πριν 10 μέρες ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο με αυτό το δίλημμα: ή ψηφίζουμε το Μεσοπρόθεσμο ή αλλιώς επέρχεται χρεοκοπία της χώρας. Χτες είδαμε τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, τον κ. Βενιζέλο, να επιχειρεί να εξωραΐσει τη χρεοκοπία, να εμφανίζεται ωσάν να προετοιμάζει το κλίμα για την επιλεκτική χρεοκοπία.»

 Παταγώδης αποτυχία εκτέλεσης του προϋπολογισμού

«Προχτές είδε το φως της δημοσιότητας η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού το πρώτο εξάμηνο του χρόνου. Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά. Πρόκειται για ομολογία της παταγώδους αποτυχίας της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής. Έχουμε κατάρρευση των εσόδων. Το έλλειμμα, που υποτίθεται θα έπρεπε να μειωθεί  κατά 4%, έχει αυξηθεί κατά 28%. Ο βασικός στόχος ήταν να αντιμετωπίσουμε το έλλειμμα και το χρέος. Λοιπόν και τα δύο εκτινάσσονται, φεύγουν πλέον από κάθε έλεγχο. Αποδεικνύεται ότι όλες αυτές οι θυσίες στις οποίες έχει υποβληθεί ο ελληνικός λαός επί ενάμιση χρόνο μετά τη ψήφιση του Μνημονίου,  είναι θυσίες χωρίς αντίκρισμα.»

Οι εκλογές αυτήν την ώρα μπορεί να είναι λυτρωτικές

«Από τη στιγμή που η κυβέρνηση επιμένει σε μια αδιέξοδη πολιτική η μόνη λύση είναι οι εκλογές. Να μιλήσει ο λαός, να υπάρξει μια νέα εκκίνηση, μια νέα αφετηρία, μια νέα κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή που θα μπορέσει να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του Μνημονίου. Οι εκλογές αυτή την ώρα μπορεί να είναι λυτρωτικές και για την ένταση που υπάρχει σε επίπεδο κοινωνίας. Μια κοινωνία που είναι αγανακτισμένη και οργισμένη γιατί βλέπει ότι την κορόιδεψε αυτή η κυβέρνηση, της υποσχέθηκε ότι “λεφτά υπάρχουν” και την επομένη των εκλογών προχώρησε στην πιο βίαιη μείωση μισθών, συντάξεων, στην πιο άγρια φοροκαταιγίδα που έζησε ποτέ η χώρα.» 

Κυβέρνηση σκορποχώρι

«Πριν λίγες ημέρες ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο και αποφασίστηκε η συγκρότηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Πριν καν συγκροτηθεί σε σώμα το Ταμείο, βγαίνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, ο κ. Οικονόμου και αμφισβητεί ότι μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος που ετέθη από το Μεσοπρόθεσμο, της εξεύρεσης δηλαδή 50 δις ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις. Πριν λίγες ημέρες βάλανε το μαχαίρι στο λαιμό των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο. Εάν πίστευαν ότι δεν μπορούν να πετύχουν το στόχο των 50 δις έπρεπε να διαπραγματευτούν. Τώρα έρχονται και μας λένε ότι αυτός ο στόχος δεν είναι εφικτός».

Προηγούμενο άρθρο ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Επόμενο άρθρο Επιστολή του Ροντούλη Αστ. Προς τον πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθ. Ζερβό