ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Η ΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΣΔΕ


 Μέχρι τον Άρειο Πάγο και την Κομισιόν, ασκώντας όλα τα ένδικα μέσα, δηλώνει αποφασισμένος να φτάσει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας Σπύρος Τσικρίκας προκειμένου να δικαιωθεί η Ένωση στην εις βάρος της επιλεκτικά άδικη μεταχείριση που δέχεται από την ΠΑΣΕΓΕΣ.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε πρόσφατα, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας έκανε λόγο για πολιτική και οικονομική δίωξη της ΕΑΣ από την ΠΑΣΕΕΓΣ, ενώ εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του Τζανέτου Καραμίχα. Παρά τη συμμόρφωση της Ένωσης Λάρισας με το τιμολόγιο της ΠΑΣΕΓΕΣ, η συνομοσπονδία αρνείται να ανοίξει την πύλη του συστήματος για να ολοκληρωθεί το έργο παραλαβής και επεξεργασίας των δηλώσεων ΟΣΔΕ, καταγγέλλει ο κ. Τσικρίκας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της τριτοβάθμιας οργάνωσης Τζανέτος Καραμίχας διεμήνυσε στους Λαρισαίους πως δεν μπορεί «να πάρει πίσω την απόφαση και ότι αρμόδιο γι’ αυτό είναι πλέον το υπουργείο».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ένωσης, η ΕΑΣ Λάρισας έχει επεξεργαστεί μέχρι στιγμής 13.850 δηλώσεις από το σύνολο των 22.700 σε επίπεδο νομού ενώ άλλες 2.100 έχουν παραληφθεί αλλά έχει «παγώσει» η επεξεργασία τους. Επίσης, 702 έχουν υποβληθεί απευθείας στον ΟΠΕΚΕΠΕ και 502 δωρεάν στο Μελισσοχώρι.
Ο κ. Τσικρίκας χαρακτήρισε τον κ. Καραμίχα «Δεσπότη στο Μιστρά», ενώ τον κατηγορεί ότι καλύπτει τις διοικήσεις άλλων Ενώσεων της χώρας που εισπράττουν διάφορα ποσά για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Όπως υποστήριξε, η ΕΑΣ Αγρινίου έχει φθάσει σε σημείο να βάζει τους παραγωγούς να υπογράφουν έγγραφο για δέσμευση χρημάτων από το τσεκ της ενιαίας ενίσχυσης για να καλυφθεί το κόστος των δηλώσεων ενώ στην ΕΑΣ Καλαμάτας εισπράττουν 3,5 ευρώ για κάθε αλλαγή ανά στρέμμα. Επίσης, υποστήριξε ότι με ευθύνη του αντιπροέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ, Γρ. Αλεξιάδη, η ΕΑΣ Λαγκαδά εισπράττει 120 – 130 ευρώ τη δήλωση συμμετέχοντας στο σύστημα ενιαίας ενίσχυσης από την πύλη της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης.

Προηγούμενο άρθρο Σε ετοιμότητα η Λάρισα για το πράσινο σκουλήκι
Επόμενο άρθρο H ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στους αγρότες της Λάρισας