«Το μέλλον της κοινής αγροτικής πολιτικής στο πλαίσιο της Οικονομικής Κρίσης»


 Με θέμα “Το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης” διοργανώνεται Ημερίδα – Φόρουμ Πολιτών στη Λάρισα, την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 και ώρα 18:00, στην αίθουσα “Αριστοτέλης” του ξενοδοχείου Divani Palace.

 Η ημερίδα διοργανώνεται από το Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρίσης και του Ινστιτούτου Βιώσιμης Ανάπτυξης A-Cert.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των πολιτών και των εκπροσώπων φορέων, ιδιαίτερα των αγροτών, καθώς και η ανάπτυξη διαλόγου μαζί τους σχετικά με το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν, τόσο από την αναθεώρηση των δημοσιονομικών προοπτικών και το μέλλον του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2013-2017, όσο και από την δυσμενή οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι Αρχών και φορέων και εμπειρογνώμονες.

 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

.

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Λεωνίδας                   (+30) 210 32 78 911 (Αθήνα)

Επικεφαλής Γραφείου ΕΚ στην Ελλάδα   (+30) 6943 100 303 (κινητό)

                                                           (+33) 3 881 74356 (Στρασβούργο)

e-mail : leonidas.antonakopoulos@europarl.europa.eu

Δείτε εδώ την διαδικτυακή Τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου :

https://www.europarltv.europa.eu/

 

Επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Γραφείου μας:  https://www.europarl.gr/

Με την Συνθήκη της Λισαβόνας, σε ισχύ από τη 1η Δεκεμβρίου 2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέκτησε νέες σημαντικές νομοθετικές εξουσίες.  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναποφασίζει πλέον με το Συμβούλιο των Υπουργών στο σύνολο, σχεδόν, της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών στους τομείς της γεωργίας, της μετανάστευσης, της ενέργειας καθώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της Ε.Ε..  Ως το μόνο θεσμικό όργανο το οποίο εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες της Ένωσης, το Ε.Κ. διασφαλίζει ότι η Ε.Ε. λογοδοτεί στους πολίτες της, με την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωβουλευτών σε σημαντικές αποφάσεις όπως η κάλυψη αξιωμάτων σε κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Προηγούμενο άρθρο Σήμερα η περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Για την επείγουσα συγκέντρωση που συγκάλεσε εκτάκτως το ΤΕΕ