Μάξιμος από Βερδικούσια: Το μέλλον για την Ελασσόνα δεν είναι ο λιγνίτης


 Εγρήγορση της τοπικής κοινωνίας, των εκπροσώπων της και των ενεργών πολιτών προκειμένου να μην υλοποιηθούν τα σχέδια για την εξόρυξη λιγνίτη στην επαρχία Ελασσόνας, μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Πάρι Κουκουλόπουλου, που προκάλεσαν αναστάτωση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ζήτησε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

 Χαιρετίζοντας το ετήσιο Αντάμωμα των απανταχού Βερδικουσιωτών, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Από το Μαμαλί, αυτό το ξέφωτο της Βερδικούσιας θέλω να τονίσω προς κάθε κατεύθυνση ότι το μέλλον για την επαρχία Ελασσόνας δεν μπορεί να είναι ο λιγνίτης επειδή αποτελεί φτηνή πρώτη ύλη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Οι δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Πάρι Κουκουλόπουλου υπέρ της αξιοποίησης του λιγνιτικού κοιτάσματος της Ελασσόνας πρέπει να αποτελέσουν καμπανάκι αφύπνισης για όλους μας. Χρειάζεται εγρήγορση της τοπικής κοινωνίας, των εκπροσώπων της, όλων των φορέων και κυρίως των ενεργών πολιτών για να αποτραπούν τα όποια σχέδια που θα αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία της περιοχής. Κοινή συνισταμένη όλων είναι η ήπια ανάπτυξη της επαρχίας Ελασσόνας. Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει ο Όλυμπος και η έμφαση στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, βιολογικών, ΠΟΠ, όπως το κατσικάκι Ελασσόνας και η φέτα, προϊόντων με γεωγραφική ένδειξη, που επιφέρουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή».

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επεσήμανε ότι «η πατρίδα μας πέρασε στο διάβα του χρόνου μεγαλύτερες δυσκολίες και προκλήσεις. Με πίστη, επιμονή και θάρρος μπόρεσε να σταθεί και πάλι όρθια. Είμαστε ένα έθνος με βαθιές ρίζες. Μην περιμένουμε να μας σώσει κανείς ξένος αν πρώτα εμείς δεν διδαχθούμε από τα λάθη μας και ανασκουμπωθούμε».   

Προηγούμενο άρθρο Λαρισαίων πόλις: Ανάγκη να προλάβουμε άλλο ένα «έγκλημα» για την πόλη
Επόμενο άρθρο Επείγουσα Πρόσκληση του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας σε Ενημερωτική Ημερίδα