Λαρισαίων πόλις: Ανάγκη να προλάβουμε άλλο ένα «έγκλημα» για την πόλη


 Την Τρίτη 5 Ιουλίου στο Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχει ένα θέμα το οποίο πιστεύουμε ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα που αφορούν την πόλης της Λάρισας και τις πολύπαθες συνοικίες της. Πρόκειται για τον  αποχαρακτηρισμό τριών οικοπέδων τα οποία είχαν χαρακτηριστεί ως κοινόχρηστα με το προηγούμενο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της δεκαετίας του 1980 και είχαν δεσμευθεί.

 Η ιστορία της αποδέσμευσης πολύτιμων για την πόλη χώρων είναι γνωστή, και δεν έρχεται πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η δημοτική αρχή δεν έκανε απολύτως τίποτα επί δώδεκα χρόνια για να απαλλοτριώσει τα οικόπεδα αυτά, ή έστω εκείνα που ήταν σημαντικά. Οι ιδιοκτήτες έχοντας απόλυτο δίκαιο αφού χάνουν με άκομψο και απαράδεκτο τρόπο τις περιουσίες τους, καταφεύγουν  στα δικαστήρια και σύμφωνα με το νόμο κερδίζουν την υπόθεση. Τα δικαστήρια αποφασίζουν ή να απαλλοτριωθεί άμεσα η περιουσία η να αποδεσμευτεί. Η δημοτική αρχή μονίμως ισχυρίζεται ότι δεν έχει χρήματα, και έτσι έχουν χαθεί πολύτιμοι χώροι για την πόλη.

Θεωρούμε ότι η μη ύπαρξη ουδεμίας πολιτικής γης από την παρούσα δημοτική αρχή αποτελεί «έγκλημα» για την πόλη. Ήδη την προηγούμενη τετραετία χάθηκαν πολλά σημαντικά οικόπεδα και διαφαίνεται ότι την  τρέχουσα τετραετία θα δοθεί η χαριστική βολή.  Τα οικόπεδα που έρχονται για αποδέσμευση την ερχόμενη Τρίτη αποτελούν τους μόνους πνεύμονες ανάσας για δύο από τις πιο  πυκνοκατοικημένες και ασφυκτικά «κλεισμένες» συνοικίες της πόλης. Το πρώτο είναι το οικόπεδο μπροστά από τα Σχολεία στη συνοικία Ιπποκράτους το οποίο είναι χαρακτηρισμένο σαν χώρος πλατείας και Πνευματικού κέντρου. Το δεύτερο είναι ο χώρος δίπλα στο κέντρο Φάληρο στην συνοικία του Αγ. Γεωργίου ο οποίος είναι χαρακτηρισμένος σαν χώρος Σχολείων. Και το τρίτο οικόπεδο αποτελεί κομμάτι του «πολύπαθο» πάρκου του Χατζηχαλάρ στα όρια Φιλιππούπολης και Αγ.  Θωμά (μεταξύ των οδών Αργυρακούλη και Νικολοπούλου).

Το θέμα δεν πέρασε από τις αντίστοιχες Δημοτικές Κοινότητες. Ερωτούμε τον πρόεδρο και τα μέλη των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων (1η  και 3η  αντίστοιχα) γνωρίζουν το θέμα; Το έχουν  συζητήσει;

Ενημερώνουμε και καλούμε τους κατοίκους των συνοικιών αυτών να είναι την Τρίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο έτσι ώστε να αποτρέψουν άλλο ένα «έγκλημα» για τις συνοικίες τους. Τέλος καλούμε την Δημοτική Αρχή να αναβάλει το θέμα και να μελετήσει τρόπους ώστε να μη χαθούν οι πολύτιμοι αυτοί χώροι. Ναι, βρισκόμαστε μέσα σε μια τραγική οικονομική κρίση αλλά πιστεύουμε ότι μπορεί να βρεθεί λύση αν υπάρξει πολιτική βούληση. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης και να καταθέσουμε και συγκεκριμένες προτάσεις. Επιτέλους η Δημοτική αρχή ας διορθώσει κάτι από τις αμέλειες και τα λάθη των δώδεκα χρόνων που διοικεί.

Προηγούμενο άρθρο «Αυλαία» την Τρίτη για τη «ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ»
Επόμενο άρθρο Μάξιμος από Βερδικούσια: Το μέλλον για την Ελασσόνα δεν είναι ο λιγνίτης