Μάξιμος: Αναγκαίο και δεύτερο νηπιαγωγείο στη Νίκαια


Nα ιδρυθεί δεύτερο νηπιαγωγείο στη Νίκαια, έδρα του Δήμου Κιλελέρ, για την πληρέστερη εξυπηρέτηση νηπίων, εκπαιδευτικών και γονέων, ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά. Όπως σημειώνει ο κ. Χαρακόπουλος, μέχρι τα τέλη Μαΐου «αναμένεται να παραδοθεί το νέο νηπιαγωγείο της πόλης, το οποίο κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, και το οποίο πληροί όλες τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις για την λειτουργία του. Δυστυχώς, όμως, παρά την προηγούμενη απόφαση του υπουργείου Παιδείας, που είχε επιβεβαιωθεί με την υπ’ αρ. πρωτ. 206025/Δ2/17-12-2014 εγκύκλιο, η οποία, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις υφιστάμενες ανάγκες, προέβλεπε μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2015-2016, η νέα ηγεσία του υπουργείου την ακύρωσε με νέα εγκύκλιο (αρ. πρωτ. 25250/Δ2/16-02-2015)».

Η αρνητική αυτή εξέλιξη, αναφέρει ο Θεσσαλός πολιτικός, «επιβεβαιώθηκε από την επικοινωνία που είχε η Πρόεδρος της Νίκαιας κ. Βασιλική Πιλάτου και ο Αντιδήμαρχος Κραννώνα και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δήμου Κιλελέρ κ. Σπύρος Καλέτσιος με το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασίλη Σακελλαρίου (σχετικό εκτενές δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ελευθερία» 30.04.15)».

Η απόφαση του υπουργείου, σύμφωνα με τον κ. Χαρακόπουλο «παραγνωρίζει τις πραγματικές ανάγκες που έχει η περιοχή της Νίκαιας στην προσχολική εκπαίδευση και επιβάλλουν τη διατήρηση του υφιστάμενου νηπιαγωγείου, όπως ενημερώνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Η Νίκαια είναι περιοχή που παρουσιάζει σημαντική αύξηση στους αριθμούς των μαθητών σε όλες τις βαθμίδες της, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, εκπαίδευσης που λειτουργούν στην πόλη, όπως και στην προσχολική εκπαίδευση. Όσον αφορά στο νηπιαγωγείο Νικαίας είναι εγγεγραμμένα για μια δεκαετία και κάθε χρόνο πάνω από 75 παιδιά, ενώ τα επόμενα έτη αναμένεται αύξησή τους».

Σημειώνεται ότι την ίδρυση δεύτερου νηπιαγωγείου έχουν ήδη ζητήσει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, γεγονός που επισημαίνεται στην ερώτηση. Συγκεκριμένα, αναφέρονται οι ομόφωνες αποφάσεις του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νικαίας (17.04.15) και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ (28.04.15). Επίσης, την πρόταση συμμερίζεται η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, με έγγραφό της προς τη Δημοτική Κοινότητα, αλλά και η Προϊσταμένη του νηπιαγωγείου Νίκαιας, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να εξακολουθήσει να λειτουργεί και το υφιστάμενο νηπιαγωγείο, με την προϋπόθεση κάποιων εργασιών συντήρησης, προκειμένου να αναβαθμιστεί περαιτέρω ο χώρος του διδακτηρίου.

Προηγούμενο άρθρο Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Λάρισας συμπαρίστανται στους απεργούς της ΑΡΩΓΗΣ
Επόμενο άρθρο Μετρήσεις διαταραχής Μνήμης στην 4η Δημοτική Κοινότητα Λάρισας