Μ. Χαρακόπουλος : Αντί άρτου προσφέρετε διχαστικές παραστάσεις!


«Σε θεσμικό ατόπημα προχώρησε η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου,  ‘‘αποφασίζοντας και διατάσσοντας’’ τη σύσταση ενός μη κοινοβουλευτικού ‘‘εκπαιδευτικού συνεδρίου’’, με την ονομασία Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου Δημοσίου Χρέους», τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος συνυπογράφει ερώτηση 12 βουλευτών του κόμματος προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, καλώντας τον να απαντήσει ποιο είναι το αντικείμενο της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου Δημοσίου Χρέους. Οι ερωτώντες βουλευτές στηλιτεύουν το γεγονός  ότι, «σε μια πρωτοφανή παραβίαση κάθε έννοιας κοινοβουλευτικού ήθους, το Προεδρείο της Βουλής δεν προσκάλεσε ως όφειλε τα κόμματα της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης στην έναρξη των εργασιών της Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, δεδομένου ότι προσκλήθηκε και παρευρέθηκε σε αυτήν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Στην ερώτηση διατυπώνεται η εκτίμηση ότι η Κυβέρνηση αδυνατεί «να εξασφαλίσει ‘‘άρτον’’ στον ελληνικό λαό, λόγω της παντελούς απουσίας στοχευμένου πολιτικού σχεδίου δράσης και αξιόπιστων κυβερνητικών πρωτοβουλιών, οι οποίες θα εξασφαλίσουν τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας, θα επανεκκινήσουν την επιχειρηματικότητα και θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πολιτών». Αντ’ αυτών, λοιπόν, προτιμά να «προσφέρει ‘‘θεάματα’’ επενδύοντας στο παιχνίδι του πολιτικού αποπροσανατολισμού ‘‘ανεβάζοντας’’ στη Βουλή κακόγουστες και διχαστικές παραστάσεις πολιτικών διώξεων».

Σε ότι αφορά το επιστημονικό προσωπικό που έχει κληθεί για να συμμετάσχει στην εν λόγω Επιτροπή, η οποία θα κληθεί να διερευνήσει το πώς δημιουργήθηκε και διογκώθηκε το δημόσιο χρέος της χώρας, οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν με ποια κριτήρια στελεχώθηκε με μη Κοινοβουλευτικά στελέχη.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται στην ερώτηση «η παρουσία και η διαμονή τους, στην Αθήνα το πρώτο τριήμερο λειτουργίας της Επιτροπής στοίχισε στους φορολογούμενους, σύμφωνα με όσα αναρτήθηκαν στη Διαφάνεια, το ποσό των 15.750 ευρώ (6.750 ευρώ για την πληρωμή εξόδων διαμονής της ομάδας εργασίας και 9.000 ευρώ για την εστίασή τους)».

Την ερώτηση εκτός του Μάξιμου Χαρακόπουλου υπογράφουν και οι βουλευτές: Θεόδωρος Καράογλου, Νικόλαος Δένδιας, Αλέξανδρος Κοντός, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Τιμολέων Κοψαχείλης, Γεώργιος Γεωργαντάς, Μαρία Αντωνίου, Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, Δημήτριος Κυριαζίδης και Ιωάννης Αντωνιάδης.

Προηγούμενο άρθρο Στον Καλογιάννη μαθητές και εκπαιδευτικοί του Εσπερινού Γενικού Λυκείου
Επόμενο άρθρο Περιφορά Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου