Στον Καλογιάννη μαθητές και εκπαιδευτικοί του Εσπερινού Γενικού Λυκείου


Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Λάρισας, επισκέφθηκαν το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης,  ο κ. Καλογιάννης συνεχάρη τους μαθητές για την σημαντική διάκρισή τους, αφού κατέλαβαν το 2ο βραβείο ανάμεσα σε 420 συμμετοχές – σε διαγωνισμό για την Κύπρο με θέμα «40 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ»

Σημειώνεται ότι στόχος των εσπερινών γενικών λυκείων είναι να λειτουργούν ως εναλλακτική λύση για όλους όσοι – εργαζόμενοι και μη – επιθυμούν να ολοκληρώσουν τον κύκλο των σπουδών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είτε για να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Πολλοί από τους φοιτούντες μαθητές είναι ενήλικες, οι οποίοι δεν είχαν την ευκαιρία ή τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τη φοίτηση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Αρκετοί απ΄ αυτούς δεν αρκούνται μόνο στο απολυτήριο αλλά συμμετέχουν και στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ – ΤΕΙ με επιτυχία. Πέρσι το ποσοστό επιτυχίας άγγιξε το 78%, με την πλειοψηφία των επιτυχόντων να είναι ενήλικες.

Στη συνάντηση με το δήμαρχο μετείχαν ο διευθυντής του σχολείου κ. Χαράλαμπος Τσιτσιβάς, η καθηγήτρια κ. Αικατερίνη Αδαμοπούλκου και αντιπροσωπεία μαθητών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό. Η ομάδα των μαθητών που συμμετείχε στο διαγωνισμό αποτελείται από τους  Λάζαρο Γαγάκης, Γιώργο Χατζή, Γιώργο Σαμαρά, Αριστέλα Γκιόνη, Δήμητρα Φακίρη, Γιώργο Κοροβέση, Αικατερίνη Αγγέλη  και Μαρία Κουκούλη.

Προηγούμενο άρθρο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα πλαίσια της έκθεσης «Σκουπ…ίδια, αλλιώς»
Επόμενο άρθρο Μ. Χαρακόπουλος : Αντί άρτου προσφέρετε διχαστικές παραστάσεις!