Πότε θα αποκαταστήσετε τις αποδοχές σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας;


«Πότε θα υλοποιήσει η Κυβέρνηση την υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ, για την αύξηση των αποδοχών και συντάξεων των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας πού τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά δήλωνε σε όλους τους τόνους, ότι η υλοποίηση της είναι θέμα 30 ημερών» ζητούν να πληροφορηθούν με ερώτησή τους ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και άλλοι πέντε βουλευτές του κόμματος, με πρώτο υπογράφοντα το βουλευτή Κερκύρας κ. Στέφανο Γκίκα. Αφορμή της ερώτησης προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο στάθηκε το έγγραφο της Διεύθυνσης Εισοδηματικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών (αριθμ. πρωτ. 2/17317/ΔΕΠ/12-3-2015) προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο σηματοδοτεί μία ριζική μεταστροφή των προεκλογικών αλλά και μετεκλογικών δεσμεύσεων των δύο κομμάτων που συγκροτούν την σημερινή Κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι ο ΥΕΘΑ με την υπ΄ αριθμ. Φ.900α/315/14220/13-3-2015 απάντησή του σε ερώτηση βουλευτών, είχε δεσμευθεί εκ μέρους της Κυβέρνησης ότι θα εφαρμοσθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και θα δικαιωθεί το προσωπικό των Ε.Δ.

Όπως, όμως, αναφέρεται στο συγκεκριμένο έγγραφο, που απόσπασμά του παρατίθεται στην ερώτηση, «τυχόν περαιτέρω αύξηση των αποδοχών και συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο τον δημοσιονομικό προγραμματισμό της χώρας, τόσο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του Προϋπολογισμού του 2014 και του 2015, όσο και του ΜΠΔΣ (όπως αυτό εγκρίθηκε με το ν. 4263/2014) για τα επόμενα οικονομικά έτη 2016-2018».

Επιπλέον, επειδή στο έγγραφο γίνεται λόγος για «μέσες σταθμισμένες μηνιαίες αποδοχές» των στελεχών των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ η σύγκριση τους με το Ενιαίο Μισθολόγιο δημιουργεί εύλογες ανησυχίες ακόμη και για πιθανές μειώσεις αποδοχών, καλούνται οι ερωτώμενοι υπουργοί να αποκλείσουν ρητά και κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής μείωσης των αποδοχών των Στελεχών των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Την ερώτηση, εκτός των κκ. Χαρακόπουλου και Γκίκα, συνυπογράφουν οι βουλευτές κκ. Νικος Παναγιωτόπουλος, Σίμος Κεδίκογλου, Γιώργος Στύλιος και Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Δεν είναι λύση η παρακράτηση πόρων από τις Περιφέρειες
Επόμενο άρθρο Κυριακή των Βαΐων με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις