Μάξιμος: Δεν είναι λύση η παρακράτηση πόρων από τις Περιφέρειες


Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σχετικά με την απόφαση για παρακράτηση των χρημάτων που έχουν δοθεί στις Περιφέρειες για έργα μέσω του ΕΣΠΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τα διαθέσιμα των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Δημόσιων Οργανισμών, όπως του ΟΠΕΚΕΠΕ, η κυβέρνηση, όπως πληροφορηθήκαμε σήμερα «βάζει χέρι» και στα χρήματα των Περιφερειών, που είναι δεσμευμένα για έργα μέσω του ΕΣΠΑ. Ιδιαίτερα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η πρωτοφανής και επικίνδυνη αυτή κυβερνητική απόφαση συνεπάγεται την απώλεια 26 εκατομμυρίων ευρώ, κονδυλίων που προορίζονταν για έργα ανάπτυξης.

Καλούμε τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση έστω και την υστάτη στιγμή να σκεφθούν και να συμπεριφερθούν με σοβαρότητα και ρεαλισμό. Η οικονομία ασφυκτιά από την έλλειψη ρευστότητας, ενώ τα περιθώρια στενεύουν απελπιστικά. Η λύση δεν βρίσκεται στην αφαίμαξη των πόρων των ταμείων και των Περιφερειών, για να συνεχίζεται το άχαρο και άγονο επικοινωνιακό παιχνίδι, προς τέρψιν των διαφωνούντων στο εσωτερικό των κομμάτων της συγκυβέρνησης».

Προηγούμενο άρθρο Πασχαλινό κλίμα στο δημαρχείο από τα παιδιά του 12ου Δημοτικού Λάρισας
Επόμενο άρθρο Πότε θα αποκαταστήσετε τις αποδοχές σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας;