Θέσεις του Γραμματέα δημοτικού συμβουλίου , επικεφαλής παράταξης «Ταυτότητα Πόλης» Μπαρτζώκη Γιώργου για τον χάρτη παιδείας


 1. Κατασκευή δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων  στις περιοχές Νέας πολιτείας   και Αγίου Γεωργίου, Γιάννουλης

 2.Καθιέρωση μισού εισιτήριο σ’ όλους τους μαθητές των σχολείων της πόλης κατά τις μετακινήσεις τους με το Αστικό ΚΤΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ  που  ο Δήμος Λαρισαίων θα απαιτήσει από τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ, εφαρμόζοντας σχετικό ΠΔ 306/3-4-1973 άρθρο 2 στους μαθητές δημοσίων δημοτικών σχολείων, λόγω της μαθητικής τους ιδιότητας για όλες τις μετακινήσεις.

3. Μείωση του εισιτηρίου της γραμμής των Τ.Ε.Ι για τους σπουδαστές το οποίο είναι το ακριβότερο της χώρας,

4. Διεκδίκηση για την πόλη μας πανεπιστημιακών σχολών θετικών επιστημών και των υπόλοιπων σχολών υγείας που δεν υπάρχουν , αλλά και σχολών ΤΕΙ συμπληρωματικές  των ιατρικών και θετικών επαγγελμάτων  ,με αντίστοιχες καταργήσεις τμημάτων που έχουν απαξιωθεί από τους ίδιους τους σπουδαστές που  δεν παρακολουθούν τα μαθήματα και τυπικά είναι γραμμένοι στα τμήματα.

5. Ενιαία τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς διαχωρισμό σε ΑΕΙ  και ΤΕΙ αλλά να δώσουμε βαρύτητα στην ποιότητα των παρεχόμενων πτυχίων και την επαγγελματική αποκατάσταση αποφοίτων . 

6. Καθιέρωση εβδομάδας ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΙΣΤΟΡΙΑΣ, σε συνεννόηση με την Πρωτοβάθμια και  Δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά την οποία όλα τα σχολεία της πόλης θα επισκέπτονται αρχαιολογικούς χώρους της Λάρισας και των περιχώρων της. Ακόμη θα πραγματοποιείται μαθητικός διαγωνισμός με θέμα την ιστορία της Λάρισας με σημαντικά έπαθλα για τους βραβευθέντες.

7. Να ιδρυθεί η πρώτη  ανώτερη δημοτική σχολή για την εκπαίδευση και στήριξη  των αγροτών , με μαθήματα που θα περιλαμβάνουν τις παλιές αλλά και  νέες μεθόδους καλλιέργειας των αγροτικών προϊόντων  με συνεργασία του ΤΕΙ (σχολή Σ.Τ.Ε.Γ) και της Γεωργικής σχολής.

8.Δημιουργία ειδικών προγραμμάτων εργασίας του δήμου τα οποία θα απασχολούν αποκλειστικά Λαρισαίους αποφοίτους αλλά και σπουδαστές σχολών των Τ.Ε.Ι.

9. Ενημερωτικές εκστρατείες του δήμου και  για θέματα που αφορούν τη νέα γενιά  (, υπογεννητικότητα- εκτρώσεις, οδική συμπεριφορά κ.α.) μέσω του διαδικτύου, του ηλεκτρονικού και γραπτού τύπου, και ημερίδων κ.α. 

ΘΕΜΑ:

Θέσεις Γραμματέα δημοτικού συμβουλίου , επικεφαλής παράταξης «Ταυτότητα Πόλης» Μπαρτζώκη Γιώργου για νέο χάρτη υγείας

   1) Σύμφωνα με το με βάση το άρθρο 94 στο κεφάλαιο ΣΤ΄ του Νόμου «Καλλικράτης»     παραχωρούνται στον Δήμο Λαρισαίων και οι αρμοδιοτήτων των πρωτοβάθμιων κέντρων υγείας και πρέπει να  μελετηθεί η δυνατότητα της μετατροπής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας σε πρωτοβάθμιο όργανο με παροχή μόνο υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φροντίδας  

   2)Μετακίνηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας σε σύγχρονο κτίριο στην παραπήνεια περιοχή απέναντι από το σημείο που είναι σήμερα και παραχώρηση του χώρου για πάρκο του δήμου μας

 3)την ανάπτυξη της εκτάσεως στο Μεζούρλο που θα φιλοξενήσει τη σχολή Ιατρική  και φοιτητικών εστιών ,έτσι ώστε να γίνει με το κτίριο του νοσοκομείου ένα ενιαίο campus πυρήνας Ιατρικής επιστήμης.

4)Λειτουργία των ΚΑΠΗ  με παροχή υπηρεσιών Ιατρικών συνταγογράφησης των  συνταξιούχων  ΙΚΑ και δημιουργία  κέντρου ηλικιωμένων  με υπηρεσίες εκπαίδευσης ιατρικής φροντίδας.

5) Λειτουργία υπηρεσίας κοινωνικού λειτουργού που θα παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης των δημοτών μας , με διοργάνωση τακτικών διαλέξεων κοινωνικών ομάδων ( γονείς, εφήβων, χρηστών  απαγορευμένων ουσιών, κακοποιημένων γυναικών)

6)Τα άτομα ΑΜΕΑ θα δικαιούνται πάντοτε ελεύθερη διακίνηση στις μετακινήσεις τους με το Αστικό ΚΤΕΛ ή την δημοτική συγκοινωνία , ακόμη και όταν λήξει η ισχύς της κάρτας τους.

7)Αναδιάταξη της λειτουργίας του Ιατροκοινωνικού κέντρου , το ΚΔΑΠ, του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών  στα πλαίσια μίας αντιδημαρχείας ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ  , καταργώντας την μορφή ανώνυμης εταιρίας της παλιάς ΔΗΚΕΛ.

8)Λειτουργία των φαρμακείων της πόλης μας και τα Σάββατα για εξυπηρέτηση των συνδημοτών πολιτών που ταλαιπωρούνται βρουν εφημερεύοντα και ξοδεύουν πολύτιμο ιατρικά χρόνο και χρήμα 

9) Κατασκευή και Λειτουργία νέου κτιρίου του ΙΚΑ στο κέντρο της πόλης  , άρση εμποδίων πολεοδομικού ενδιαφέροντος

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΜΠΑΡΤΖΩΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση Σκανδαλίδη σε Μάξιμο για Τέμπη: Δεν υπάρχουν ζημιές από παγετό σε παραγωγούς αμύγδαλου και βερίκοκου!
Επόμενο άρθρο Θ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ: ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ; ΌΤΑΝ Η ΥΠΕΡΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ!