«Ραντεβού» στην Αθήνα δίνουν οι αυτοκινητιστές της Λάρισας


«Ραντεβού» στην Αθήνα, προκειμένου να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες που έχουν προγραμματιστεί από το πανελλήνιο όργανό τους, δίνουν και οι αυτοκινητιστές της Λάρισας, τονίζοντας πως εάν περάσει το νομοσχέδιο ως έχει, τότε θα ξεκληριστούν περί τις 130.000 οικογένειες σε όλη τη χώρα.  Η διοίκηση του τοπικού Σωματείου απευθύνει κάλεσμα προς τους βουλευτές της Λάρισας αλλά και όλης της επικράτειας να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο -«μην ξεκληρίζετε τόσες χιλιάδες οικογένειες», επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή τους. Στον κόμβο της Γυρτώνης παραμένουν παραταγμένα περί τα 60 οχήματα, χωρίς ωστόσο να προβαίνουν σε κλείσιμο των δρόμων -τουλάχιστον μέχρι αργά χθες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων ΔΧ του νομού Λάρισας, Βασίλη Ζουμπουρλή, οι αυτοκινητιστές θα μεταβούν στην Αθήνα σήμερα, προκειμένου να συμμετέχουν στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι εκπρόσωποι του κλάδου από όλη την Ελλάδα, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι οι αυτοκινητιστές αντιδρούν στο εν λόγω νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών κυρίως για το ζήτημα της αξίας της άδειας φορτηγών ΔΧ, υπογραμμίζοντας πως το μηδενικό κόστος για την έκδοση της άδειας (με καταβολή παραβόλου μόνον), που προωθείται στο πλαίσιο της «απελευθέρωση» του επαγγέλματος θα οδηγήσει στο δρόμο και στην ανεργία δεκάδες συναδέλφους τους. Να σημειωθεί ακόμη ότι οι αυτοκινητιστές έχουν προτείνει τη σταδιακή μείωση της αξίας απόκτησης άδειας σταδιακά, αλλά τη διατήρηση ενός «πλαφόν» στο 33%-35% των σημερινών επιπέδων -πρόταση που δεν γίνεται δεκτή από την κυβέρνηση.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Για ένα νομοσχέδιο που ξεκληρίζει 130.000 οικογένειες και τις πετάει στο δρόμο, και το οποίο παραδίδει το επάγγελμα του μεταφορέα σε λίγους επιτήδειους, κάνει λόγο σε ανακοίνωση-κάλεσμα προς τους βουλευτές του νομού και της επικράτειας η διοίκηση του Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων ΔΧ Νομού Λάρισας. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το νομοσχέδιο του υπουργού, Δ.Ρέππα «παραδίδει σε λίγους επιτήδειους δωρεάν τις άδειες ΦΔΧ, θα τους χρηματοδοτήσει και θα τους επιδοτήσει με τα χρήματα του ελληνικού λαού και τέλος θα τους τα χαρίσει».

Οι αυτοκινητιστές της Λάρισας επισημαίνουν προς τους αντιπροσώπους του ελληνικού κοινοβουλίου ότι ψεύδονται ασύστολα όσοι υποστηρίζουν ότι οι άδειες δημοσίας χρήσης των φορτηγών είναι χαρισμένες από το κράτος. «Γνωρίζετε πολύ καλά ότι όλες οι άδειες είναι αγορασμένες, ειδικότερα δε από τους σημερινούς κατόχους. Άλλοι έχουν πουλήσει περιουσίες των γονιών τους για να αγοράσουν άδεια και άλλοι έχουν χρεωθεί παίρνοντας δάνεια και υποθηκεύοντας τα σπίτια τους στις τράπεζες, χωρίς καμία μέχρι σήμερα βοήθεια από την πολιτεία και δουλεύουν μόνοι τους για να ξεχρεωθούν και να αναθρέψουν τις οικογένειές τους. Γι΄αυτούς ακριβώς τους λόγους, κύριοι, μην εγκληματίσετε αύριο στη Βουλή και ξεκληρίσετε τόσες χιλιάδες οικογένειες, διότι μια μέρα θα λογοδοτήσετε στους εαυτούς σας, στους γονείς σας, καθώς και σε όλον τον ελληνικό λαό. Πείτε ένα μεγάλο «όχι» αύριο, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο. Πιστεύουμε στην κρίση σας και περιμένουμε να σταθείτε στο ύψος σας και στην υπευθυνότητα που πρέπει να έχετε διότι διαφορετικά θα πρέπει, με την παρέλευση τριών ετών, να εγγράψετε στα βιβλία του ΟΑΕΔ άλλες τόσες χιλιάδες ανέργους. Και κρίμα που όλοι λέτε ότι στηρίζετε τους μικροεπαγγελματίες όπως κάνατε και με τα μικρομάγαζα υπέρ των πολυεθνικών εταιρειών. Περιμένουμε την υποστήριξή σας», τονίζεται στην επιστολή-κάλεσμα.

Προηγούμενο άρθρο Ο λιγνίτης του Σαμαρά έθαψε τον Αγοραστό
Επόμενο άρθρο Περιοδεία Απ. Παπατόλια στον Τύρναβο