Περιοδεία Απ. Παπατόλια στον Τύρναβο


 Τον Τύρναβο επισκέφθηκε, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας.

Πρώτο σταθμό, του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, αποτέλεσε το Οινοποιείο Τυρνάβου, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τη Διοίκηση για τη μεγάλη γκάμα των προϊόντων του, των οποίων ο κύκλος διαρκώς διευρύνεται και μάλιστα τελευταία επιχειρείται η αύξηση της περιόδου του Τρυγετού, έτσι ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός, κάτι που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

 Ο κ. Παπατόλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του στη διοίκηση του Οινοποιείου Τυρνάβου, καθώς ο συνεταιρισμός Τυρνάβου, που αποτελείται από 480 μέλη και απασχολεί γύρω στα 65 άτομα προσωπικό, αποτελεί πρότυπο , καθώς κρατά μία ιδιότυπη μορφή στις μέρες μας, δίνοντας σε ότι αφορά τους εργαζομένους, τους παραγωγούς και τις τιμές των προϊόντων, το καλύτερο δυνατό που μπορεί να επιτευχθεί στην αγορά και μάλιστα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία  που διανύει η χώρα μας.

Το οινοποιείο Τυρνάβου, χωρίς να έχει μέχρι σήμερα ουσιαστικά  επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Ελληνικού Κράτους, με μία δαπάνη εκσυγχρονισμού ύψους 4 εκ. ευρώ την τελευταία τριετία και έχοντας ως μοναδικό όπλο τον ορθό προγραμματισμό και την έρευνα αγοράς, αποτελεί  παράδειγμα οινοποιητικού συνεταιρισμού, επεσήμανε ο κ. Παπατόλιας, τονίζοντας το ιδιαίτερα μεγάλο δίκτυο διανομής και πωλήσεων  που έχει αναπτύξει σε ολόκληρη τη χώρα με τη συστηματική παρακολούθηση της διάθεσης των προϊόντων του, βάση της οποίας γίνεται ο όλος προγραμματισμός της συλλογής της παραγωγής.

Ανάμεσα στα προϊόντα παραγωγής του Οινοποιείου Τυρνάβου, ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τα ανακαθαρισμένα , τα οποία με τη διαδικασία της απορρόφησης του νερού και της αντίστοιχης αύξησης της θερμοκρασίας που επιτυγχάνεται στο σταφύλι, επιτυγχάνεται ταυτόχρονα, με ένα φυσικό τρόπο επεξεργασίας,  η αύξηση του ζαχαρικού τίτλου του προϊόντος, που το καθιστά ανταγωνιστικό ως προς την ποιότητά του, στην αγορά και εκτός των συνόρων της χώρας μας.

Σε ότι αφορά το κομμάτι της έρευνας, η διοίκηση του Οινοποιείου ενημέρωσε τον κ. Παπατόλια, για τα προγράμματα αξιοποίησης υποπροϊόντων οινοποίησης που βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να αξιοποιηθεί το προϊόν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,  τόσο στη Μεσογειακή διατροφή όσο και στο χώρο των καλλυντικών, καθώς περιέχουν και αντικαρκινικές ιδιότητες, στην κατεύθυνση πάντα της φυσικής περιποίησης που αποτελεί το μέλλον ως προς τη διάθεση του προϊόντος στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Παράλληλα, ο κ. Παπατόλιας ενημερώθηκε για τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργούνται σήμερα και για το σταφύλι, όπως και για όλα τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα, όπου  σημείωσε  την ανάγκη εντατικών και συντονισμένων ελέγχων στην αγορά, την απαραίτητη αναγραφή της ταυτότητας των προϊόντων και κατοχύρωσής αυτής με μία σειρά από ενδείξεις που είτε αφορούν στην ποιοτική τους σύνθεση, είτε αφορούν στη γεωγραφική τους προέλευση.

Παράλληλα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, δεσμεύτηκε να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις στη νέα αιρετή Περιφέρεια, το έργο της κατασκευής των «υπόγειων αγωγών», το οποίο θα συμβάλει αποφασιστικά στην εξοικονόμηση υδατικών πόρων, στη μείωση του κόστους παραγωγής και κατά συνέπεια της στήριξης του αγροτικού εισοδήματος και της ανάπτυξης της υπαίθρου (ΤΟΕΒ στο Μάτι Τυρνάβου).

Αμέσως μετά το Οινοποιείο Τυρνάβου, ο κ. Παπατόλιας επισκέφθηκε την τοπική αγορά, ενώ έτυχε θερμής υποδοχής από φίλους και υποστηρικτές στην κεντρική πλατεία της περιοχής.

Η σημερινή επίσκεψη του κ. Παπατόλια στον Τύρναβο, ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με του δημοτικούς υπαλλήλους, αλλά και το στελεχιακό δυναμικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για το οποίο επεσήμανε την ανάγκη συνέχισής του.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο «Ραντεβού» στην Αθήνα δίνουν οι αυτοκινητιστές της Λάρισας
Επόμενο άρθρο Στη Βενεζουέλα η Ηρώ Διώτη