Μύηση στις τέχνες και στον πολιτισμό


Τα έργα ανθρώπων που μυήθηκαν στην ενασχόληση με τις τέχνες, ως μαθητές στο Ελεύθερο Εργαστήρι Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, παρουσιάστηκαν στις 21 Σεπτεμβρίου, στο αίθριο του 1ου ορόφου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των ενήλικων τμημάτων του Εργαστηρίου,  αγιογραφίας, ζωγραφικής, κεραμικής, ψηφιδωτού και χαρακτικής ενώ παράλληλα απονεμήθηκαν στους απόφοιτους μαθητές τα πιστοποιητικά των σπουδών τους.

Το Εργαστήρι, χρόνια τώρα, αποτελεί εικαστική κυψέλη για την πόλη, παρέχοντας τη δυνατότητα σε ενήλικα άτομα να εκφραστούν καλλιτεχνικά. Με εργαλεία τα χέρια τους, και με την ταυτόχρονη συμβολή των δασκάλων τους, δημιουργούν έργα που τα χαρακτηρίζει η τεχνική και η αισθητική αρτιότητα, αποδεικνύοντας έτσι το «τελέσφορον» της υπομονής και επιμονής.

Οι απόφοιτοι μαθητές καλούν τον επισκέπτη να γίνει «κοινωνός» των αποτελεσμάτων τόσο της σπουδής τους όσο και των αγωνιών τους. Η έκθεση οριοθετεί τέχνες και πολιτισμό, αξίες και εκπτώσεις, με σαφή προσανατολισμό στη δράση έναντι της κρίσης. Οι καθηγητές των τμημάτων που συμμετέχουν στην έκθεση είναι: Αγιογραφία Α΄έτος Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, Β΄έτος Χρήστος Παπανικολάου- Βάσω Γώγου, Ζωγραφική: Γιάννης Μπέης- Θόδωρος Ξυντάρας, Κεραμική: Μαριάννα Γκουντουβά, Ψηφιδωτό: Αντώνης Καρακωνσταντάκης, Χαρακτική: Θανάσης Φαλιάγκας. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι έως τις 22 Οκτωβρίου.

Προηγούμενο άρθρο Συναυλία των «Archive» στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Κοντά στους Σιδηροδρομικούς ο Ροντούλης