Εκλογές στο Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Λάρισας


Οι θέσεις μας για τις εκλογές στο σωματείο εργαζομένων του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Γενάρη 2015

Δίνουμε αγωνιστική ώθηση στους συσχετισμούς στο σωματείο μας , στην ΠΟΕΔΗΝ & το Ν.Τ. της ΑΔΣΕΔΥ Κάνουμε πιο ικανή τη δική μας εμπροσθοφυλακή

ψηφίζουμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες

Δεν αρκεί να αγανακτείς με την κάθε κυβέρνηση και την αντιλαϊκή πολιτική της, όπως και με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που πλειοψηφούν στο σωματείο μας και στα όργανα του κινήματος, ούτε να περιμένεις λύσεις από τα πάνω

Η αλλαγή των συσχετισμών, η ισχυροποίηση των αγωνιστικών δυνάμεων, η ανασύνταξη του κινήματος σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και ολομέτωπης αντιλαϊκής επίθεσης είναι επιτακτική ανάγκη.

Το τι κίνημα, τι αγώνες, έχουμε ανάγκη σήμερα, ποιο κίνημα είναι σε θέση να τους εμποδίσει όποια κυβέρνηση και αν είναι αύριο, να τους σταματήσει, να ανατρέψει αυτούς που μας παίρνουν πίσω κατακτήσεις και δικαιώματα, είναι κατά τη γνώμη μας το φλέγον ζήτημα και ταυτόχρονα το βασικό κριτήριο ψήφου.

Η επίθεση Κυβέρνησης, τραπεζιτών, βιομηχάνων και Ε.Ε. δυναμώνει. Σχεδιάζουν νέα μέτρα πιο επώδυνα για τους εργαζόμενους. Η άθλια κατάσταση στην Υγεία και το Νοσοκομείο μας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της μέχρι χθες συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που θεωρούν τις παροχές υγείας του λαού ως «κόστος» για το κεφάλαιο και το κράτος του, που εμποδίζει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Όλες αυτές οι αλλαγές και οι ανατροπές που προωθούνται στα Νοσοκομεία, εντάσσονται στις γενικότερες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που υλοποιούνται στη δημόσια διοίκηση. Δεν είναι αποσπασματικές ούτε προέρχονται μόνο από τα Μνημόνια. Είναι προαποφασισμένες από τη συνθήκη του Μαάστριχτ που ψηφίστηκε από Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και χρόνια, εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. είτε έχουν είτε δεν έχουν μνημόνια.

Οι εργαζόμενοι στην υγεία έκαναν βήματα αντίστασης, όπως για παράδειγμα οι απεργίες, συγκεντρώσεις, πορείες να μην κλείσουν κλινικές να μην συγχωνευτούν τα δυο νοσοκομεία, αλλά και η συνειδητή απειθαρχία με 85% στην αυτόαξιολόγηση. Οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στο Σωματείο μας , αλλά και στην ομοσπονδία έκαναν ότι μπορούσαν να υπονομεύσουν αυτή την αντίσταση. Διαβεβαίωναν δημόσια σε όλους τους τόνους ότι είναι υπέρ της καλής αξιολόγησης. Κρύβοντας ότι η αξιολόγηση – με ή χωρίς ποσοστώσεις – οδηγεί στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Δηλαδή ως επιχειρήσεις με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό και με έσοδα από το μεγαλύτερο χαράτσωμα των ασθενών.Ταυτόχρονα καλλιεργούσαν και καλλιεργούν τον εφησυχασμό και την ηττοπάθεια στους εργαζόμενους ότι δεν γίνεται τίποτα με μια απεργία κ.α. . Στα μεγάλα νοσοκομεία όπως και στο δικό μας διαδίδανε ότι σε αυτά οι εργαζόμενοι δεν κινδυνεύουν από τα μέτρα . Είναι αυτοί που στάθηκαν θεατές στις πολυάριθμες κινητοποιήσεις για να μην συγχωνευτούν τα νοσοκομεία ,να καταργηθεί το χαράτσι του 5ευρώ,να βρουν περίθαλψη οι άνεργοι, ανασφάλιστοι, άποροι καλλιεργούσαν και καλλιεργούν τη λογική ο καθένας να σώσει τον εαυτό του και ας χαθούνε οι υπόλοιποι. Την ιδία περίοδο η πλειοψηφία του Σωματείου μας έβγαζε ανακοινώσεις ότι μοιράζονται φασόλια, φακές, πατάτες, σε τιμές ευκαιρίας!!!!! για να ξεχνάμε το πετσόκομμα των μισθών μας, για να αποδεχθούμε τη φτώχεια μας για να μη διεκδικούμε, να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους κυβέρνηση -τρόικα –βιομήχανοι. Οι δε συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στα λόγια καταγγέλλουν τις συγχωνεύσεις και τις απολύσεις και ταυτόχρονα υπερασπίζονται την πολιτική της ΕΕ που υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, που ανοίγει το δρόμο για να επενδύσουν οι επιχειρηματίες τα αδιάθετα κεφάλαια στο χώρο της υγειάς μετατρέποντας την σε εμπόρευμα ,μια πολιτική που είναι η πηγή των μνημονίων και της άγριας επίθεσης σε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού μας. Δηλαδή αυτές οι ηγεσίες και οι παρατάξεις «αγωνιζόμενοι» έβγαλαν και βάζουν πλάτη να περάσουν όλα αυτά τα αντεργατικά μέτρα. Σήμερα λοιπόν πολλοί από αυτούς(πρώην ΠΑΣΚΕ και Ορίζοντες) μακιγιάρονται πίσω από την μάσκα του ανεξάρτητου και ακομμάτιστου , συγκροτώντας «νέα» παράταξη (Παρέμβαση Οριζόντων για Συνεργασία) με συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθώντας να αποποιηθούν την ευθύνη που έχουν απέναντι στους συναδέλφους τους για να υφαρπάξουν την ψήφο τους.

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες: Δεν χωράνε πια αναμονές, συμβιβασμοί, διαπραγματεύσεις, συντεχνιασμοί. Δεν δικαιολογούνται μέσα σε τέτοια λαίλαπα αυταπάτες ότι υπάρχουν ατομικές λύσεις. ΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ. Βγαίνουμε μπροστά οποία κυβέρνηση και αν σχηματιστεί μετά τις εκλογές είτε κεντροδεξιά είτε κεντροαριστερά Όλοι μαζί σαν μια γροθιά, έτσι αντιμετωπίζεται ο φόβος. ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ τη μόνη δύναμη που δοκιμασμένα δεν φοβάται και τους συναδέλφους που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, οπού όλο το προηγούμενο διάστημα προσπαθήσαμε με τις δυνάμεις που διαθέτουμε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τις εξελίξεις. Αποκαλύψαμε, προειδοποιήσαμε και δράσαμε ώστε να εμποδιστεί η εφαρμογή των μέτρων και στο δικό μας νοσοκομείο Πρωτοστατήσαμε στην οργάνωση κινητοποιήσεων μαζί με όλους τους εργαζομένους του Νοσοκομείου μας, έξω και πέρα από τη συμβιβασμένη πλειοψηφία του Σωματείου μέσα από γενικές συνελεύσεις, αλλά και με λαϊκούς φορείς και σωματεία για τα δικαιώματα των εργαζομένων και το δικαίωμα όλων στην δωρεάν υγεία. Ψηφίζουμε Α.Σ.Υ το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ Δυναμώνουμε την ενότητα & την πάλη μας, διεκδικούμε:

Να καταργηθεί η αξιολόγηση που οδηγεί σε διαθεσιμότητες, λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και νέα χαράτσια για τους ασθενείς.

Να μην συγχωνευθεί – κλείσει καμιά κλινική, τμήμα, δημόσια μονάδα υγείας. Να μη βγει σε διαθεσιμότητα, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης Μονιμοποίηση των επικουρικών και των εργαζομένων σε Μ.Κ.Ο και εργολάβους.

Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα (νυχτερινά, αργίες, εφημερίες).

Να υπογραφεί Κλαδική Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς. Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημοσίων μονάδων υγείας – πρόνοιας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ένταξη όλων των εργαζομένων στα Νοσοκομεία στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα

ΕΝΙΑΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ σύστημα Υγείας -Πρόνοιας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας και των πληρωμών των ασθενών.

Να φορολογηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων με 45%. Να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές των μεγαλοεπιχειρηματιών και των εφοπλιστών

Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν Ε.Ε. και βιομήχανοι με όποια κυβέρνηση και αν σχηματιστεί στις 26 Γενάρη

Έχουμε τη δύναμη ν ‘ανατρέψουμε την πολιτική που μας ισοπεδώνει μετατρέποντας την αγανάκτησή μας σε οργανωμένη δράση. Ψηφίζουμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ.

Προηγούμενο άρθρο Χειροπέδες σε 30χρονο στον Τύρναβο για ναρκωτικά
Επόμενο άρθρο Μεγάλη συγκέντρωση στην Αγιά από το ΚΚΕ