Ομιλίες και συζητήσεις του Τάσου Τσιαπλέ υποψ. βουλευτή του ΚΚΕ


Μέσα από τις περιοδείες-ομιλίες και συζητήσεις με τους εργαζόμενους που πραγματοποιεί καθημερινά ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ και Πρόεδρος του ΕΚΝΛ, Τάσος Τσιαπλές σε μια σειρά εργοστάσια (Οινοποιείο Τυρνάβου, Κασίδης, Μπρέττας, Μπετίννα) και άλλες επιχειρήσεις του Ν. Λάρισας (Μπρέζας, ΑΡΩΓΗ, Δημαρχείο Τυρνάβου, Αμαξοστάσιο Δήμου Λάρισας, αναδεικνύεται μια μεγάλη γκάμα προβλημάτων (μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις κάτω από το φόβο της απόλυσης, απολύσεις, απλήρωτοι, εντατικοποίηση της δουλειάς, επέκταση των συμβασιούχων και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων).

Μιλώντας με τους εργαζόμενους, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, Τάσος Τσιαπλές, υπογράμμισε ότι όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, είναι αποτελέσματα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, των πολιτικών της Ε.Ε και των εκάστοτε αστικών κυβερνήσεων που το υπηρετούν πιστά.

Αυτό το σύστημα που γεννά αυτά τα προβλήματα, που κάνει τους πλούσιους, πλουσιότερους και τους εργαζόμενους όλο και πιο φτωχούς, ανέργους και εξαθλιωμένους, δεσμεύονται να συνεχίσουν να υπηρετούν τόσο η Ν.Δ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούν την ψήφο του λαού, προσπαθώντας να τον φοβίσουν ή να τον ξεγελάσουν με ψίχουλα. Αυτό λένε και τα άλλα μικρότερα κόμματα, πλην του ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να την ξαναπατήσουν, να μην φοβηθούν, να μην δεχτούν τη λογική του μικρότερου κακού, που οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο. Να τιμωρήσουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ), αλλά να μην εμπιστευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ που συνειδητά εξαπατά το λαό, ότι θα λύσει τα προβλήματα, στηρίζοντας την εξουσία του μεγάλου κεφάλαιο, την Ε.Ε, το ΝΑΤΟ.

Δεν είναι τυχαίο, ότι κανένας τους δεν μιλά, ούτε καν για αποκατάσταση των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι τα 5 τελευταία χρόνια, αλλά για ψίχουλα και αυτά με την προϋπόθεση να τα εγκρίνει η Ε.Ε, το κεφάλαιο.

Οι εργαζόμενοι να δυναμώσουν και με την ψήφο τους το ΚΚΕ, που όχι μόνο προειδοποίησε και προειδοποιεί για το τι επιφυλάσσουν οι αστικές κυβερνήσεις για το λαό, αλλά, παρά τη μείωση της εκλογικής δύναμης του το 2012, έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, για να παρεμποδιστεί η βάρβαρη επίθεση. Το ίδιο θα κάνει και μετά τις 25 Γενάρη.

Όσο πιο δυνατό θα το αναδείξουν οι εργαζόμενοι, τόσο πιο ουσιαστική θα είναι η συμβολή του στην ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση του αγώνα για την διεκδίκηση της επιστροφής όλων των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια, με επαναφορά των κλαδικών μισθών στα προ του 2009 επίπεδα, για υπογραφή ΕΓΣΣΕ με κατώτερο μισθό 751 ευρώ ως βάση για αυξήσεις, για ακύρωση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων. Για την λήψη μέτρων προστασίας των ανέργων, με χορήγηση επιδόματος σε όλους τους ανέργους 600 ευρώ το μήνα, χωρίς άλλες προϋποθέσεις. Για την κατάργηση των χαρατσιών και της βαριάς φορολογίας, για δωρεάν υγεία-πρόνοια, παιδεία. Για την να μην παρθούν άλλα αντιασφαλιστικά μέτρα, για αποκατάσταση όλων των απωλειών στις συντάξεις, επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης, για μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες.

Ισχυροποίηση του ΚΚΕ, σημαίνει δυνάμωμα του αγώνα για την διαγραφή όλου του χρέους, την αποδέσμευση από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ, για την κοινωνικοποίηση των μεγάλων και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, για την κατάχτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη, για να αναπτυχθεί η χώρα μας προς όφελος του λαού, εξασφαλίζοντας την ικανοποίηση του συνόλου των αναγκών του λαού.

Προηγούμενο άρθρο Εθελοντική αιμοδοσία από την 3η Δημοτική κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων
Επόμενο άρθρο Ο Μάξιμος στα Φάρσαλα: Η Ελλάδα να μη γίνει Βενεζουέλα της Μεσογείου!