Κ. Αγοραστός: Ορειβατικό Κέντρο στις κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού


 «Την παραχώρηση της χρήσης των κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού στην τοπική κοινωνία και δη τον Δήμο Ελασσόνας, με στόχο την αναπτυξιακή αξιοποίηση τους ως σύγχρονο Ορειβατικό Κέντρο, με την ονομασία «ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΥΜΠΟΥ – ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟΣ», ζητεί ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και   Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπουλου.

 Ο κ. Κ. Αγοραστός εκφράζει την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας και φυσικά της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας στο ενδεχόμενο – το εξετάζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – να χρησιμοποιηθούν οι κατασκηνώσεις ως Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών, γεγονός το οποίο, όπως σημειώνει, «θα δημιουργούσε σημαντικά προβλήματα στην περιοχή της Ελασσόνας, δεδομένου ότι η εν λόγω χρήση δεν συνάδει με την ιστορικότητα και την περιβαλλοντική σημασία της περιοχής».

Αντίθετα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τονίσει ότι «η αναπτυξιακή χρήση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων για εναλλακτικές μορφές τουρισμού θα προσδώσει αξία στην ευρύτερη περιοχή και θα συγκρατήσει τον ενεργό πληθυσμό στον τόπο του, αναγορεύοντας την περιοχή σε  πόλο έλξης για ορειβάτες, περιπατητές και αθλητές βουνού από όλο τον κόσμο.

Είναι καθήκον όλων μας, βασιζόμενοι στο τεράστιο Brand Name που λέγεται Όλυμπος, να συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή αυτή προοπτική, αντιλαμβανόμενοι την δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε», τονίζει ο κ. Κ. Αγοραστός, ο οποίος έχει συνεργαστεί για το θέμα με τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Γιώργο Πασχόπουλο και εκπροσώπους φορέων της περιοχής.

Προηγούμενο άρθρο Ευρεία σύσκεψη για την υγεία συγκαλεί ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας την Πέμπτη
Επόμενο άρθρο ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»