Μάξιμος: Η ΝΔ έχει βαθιές ρίζες


«Το δυναμικό σας παρών επιβεβαιώνει ότι η παράταξη αυτή έχει ρίζες, βαθιές ρίζες και δεν πέφτει, αντέχει στους κλυδωνισμούς και ξέρει να ξεπερνά τις δυσκολίες. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει μόνο ένδοξη ιστορία αλλά και πολύ δρόμο να διαβεί ακόμη στο μέλλον».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος προσφωνώντας τον πρόεδρο της βουλής κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος στη Λάρισα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Θέλω λοιπόν να καλωσορίσω απόψε τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, το Γραμματέα του κόμματος, το βουλευτή και υπουργό, τον πρόεδρο της βουλής, μα πάνω απ’ όλα το μαχητή, τη δρώσα συνείδηση της παράταξης, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας από τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή. Μια εκδήλωση τιμής όχι μόνο για τον ιδρυτή της παράταξης και τους επώνυμους πρωταγωνιστές, το Ράλλη, τον Αβέρωφ, το Μητσοτάκη, τον Στεφανόπουλο, τον Έβερτ, τον Κώστα Καραμανλή ή το δικό μας Γιώργο Σουφλιά, αλλά και για όλα τα στελέχη πρώτης γραμμής. Τιμούμε απόψε την οργανωμένη βάση της παράταξης, τους διατελέσαντες υπουργούς και βουλευτές, προέδρους και μέλη ΝΟΔΕ, ΟΝΝΕΔ, Τοπικών Επιτροπών, τη ΔΑΚΕ, τα αγροτικά μας στελέχη, τους εκπροσώπους μας στην Αυτοδιοίκηση, σε επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς. Τιμούμε πάνω απ’ όλα τον ανώνυμο νεοδημοκράτη που ήταν εδώ στα εύκολα αλλά και κράτησε την παράταξη στα δύσκολα. Μαζί δώσαμε σκληρούς αγώνες, πανηγυρίσαμε νίκες αλλά και δοκιμάσαμε την πικρή γεύση της ήττας. Δεν υποστείλαμε όμως ποτέ τη σημαία του αγώνα.

Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι απλά η παράταξη των μεγάλων επιλογών, η παράταξη που κράτησε την Ελλάδα στο δυτικό κόσμο -θυμάστε το περίφημο “ανήκουμε στη Δύση” του Καραμανλή- η παράταξη που ενέταξε τη χώρα στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, αλλά είναι εκείνη που αντιστάθηκε και στη λαίλαπα του λαϊκισμού. Και δυστυχώς οπότε ο ελληνικός λαός αφέθηκε στις σειρήνες του λαϊκισμού, από το “Τσοβόλα δώστα όλα” έως το “λεφτά υπάρχουν”, το πλήρωσε πολύ ακριβά. Αν το 2009 είχε ακούσει τον Κώστα Καραμανλή και δεν είχε παρασυρθεί από τον κύριο “λεφτά υπάρχουν” η χώρα δεν θα πέρναγε τη σημερινή περιπέτεια.

Αλλά κάθε φορά στα δύσκολα, αυτή η παράταξη, η Νέα Δημοκρατία, καλείται “να βγάλει τα κάστανα απ’ τη φωτιά”. Και αυτή τη φορά με μπροστάρη τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κλήθηκε να κρατήσει και πάλι την Ελλάδα όρθια. Και παρά τα όποια λάθη ή αστοχίες τα καταφέρνει. Πριν δυο χρόνια όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας η συζήτηση ήταν αν η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ, θα αποβληθεί από την ΕΕ και θα οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία. Όχι μόνο απετράπησαν αυτά, αλλά η χώρα έχει πρωτογενή πλεονάσματα και για πρώτη φορά μετά έξι χρόνια ύφεσης ανακοινώθηκε θετικός ρυθμός ανάπτυξης για το τρίτο τρίμηνο του 2014 και τα πρώτα σημάδια μείωσης της ανεργίας. Προφανώς και μένει πολλά να γίνουν ακόμη. Προφανώς και λάθη όπως με τον ΕΝΦΙΑ μας στοίχισαν και “θολώνουν” το έργο της κυβέρνησης. Δείτε όμως τη μεγάλη εικόνα. Που ήμασταν και που είμαστε.

Πιστεύω, λοιπόν, ότι η παράταξη του Καραμανλή έχει μέλλον. Το αύριο της πατρίδας, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, είναι εκ των πραγμάτων συνυφασμένο με το αύριο της Νέας Δημοκρατίας. Παρά τις δυσκολίες και πάλι θα τα καταφέρουμε. Καλή δύναμη σε όλους».

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Αγοραστού με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο
Επόμενο άρθρο Με έντονο ενδιαφέρον και μεγάλη συμμετοχή η 1η ημέρα της 2ης Πανδημοτικής Γιορτής Ελιάς