Δήλωση του πρόεδρου συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Λυκειακών τάξεων Καλλιθέας Ελασσόνας


Ο υπουργός τελικά δεν επισκέφτηκε το σχολείο μας για να διαπιστώσει τα αποτελέσματα της αντι-εκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζουν διαχρονικά, αυτός και οι συνάδελφοί του, υλοποιώντας κατευθύνσεις που σήμερα κυριαρχούν σε όλα τα σχολεία όχι μόνο της χώρας μας, αλλά όλης της Ευρώπης, γιατί είναι οι κατευθύνσεις της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτές τις κατευθύνσεις που εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αντιπαλέψουμε, μαζί και την Κυβέρνηση που τις υλοποιεί και όλα τα κόμματα που τις στηρίζουν. Ο κος Λοβέρδος, ως γνήσιο τέκνο ενός βάρβαρου συστήματος, κρύβεται μπροστά στην αγανάκτηση και την  οργή γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών, κρύβεται για να μην απολογηθεί για:

Την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και τη μετατροπή της σε εμπόρευμα, τρανταχτό παράδειγμα,το σχολείο μας.

Που για τρίτη χρονιά λειτουργεί χωρίς γυμναστήριο. Μαθητές της περιοχής μεθοδευμένα κατευθύνονται σε άλλες σχολικές μονάδες με στόχο να απαξιωθεί της Καλλιθέας αφού ούτε δρομολόγια χρηματοδοτούνται.

Τα παιδιά μας «μαραθωνοδρόμοι» για φροντιστήρια, από τις ξένες γλώσσες μέχρι τα μαθήματα Λυκείου.

Οι περισσότερες λαϊκές οικογένειες αδυνατώντας να στηρίξουν οικονομικά τα παιδιά τους τα διακόπτουν από το σχολειό ή τα στέλνουν στα ΕΠΑΛ ως αναγκαίο κακό. Εξάλλου σ΄αυτό στοχεύει η Τράπεζα Θεμάτων.

Εμείς οι γονείς δεν έχουμε άλλο δρόμο. Συμπαράταξη με τα παιδιά μας, μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, με  το λαϊκό κίνημα για δημόσια, δωρεάν παιδεία για όλο το λαό.

Κατής Σάκης

Πρόεδρος του  συλλόγου

Προηγούμενο άρθρο Στον Δήμαρχο Λαρισαίων ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Μουσικοχορευτική εκδήλωση από τις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων